“İstanbul Sözleşmesini uygulayın” | Güney Gazetesi Mersin

“İstanbul Sözleşmesini uygulayın”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin kadın teşkilatları her geçen gün daha fazla yüzleşme zorunda kaldığımız kadın cinayetlerine tepki için bir araya geldi

“İstanbul Sözleşmesini uygulayın”


Geçtiğimiz günlerde vahşi bir cinayete kurban giden Raziye Oskay’ın öldürüldüğü yere giden DEVA’lı kadınlar, kadın cinayetlerine ve hükümetin bu konudaki sessizliğine tepki gösterdi. Raziye Oskay’ın öldürüldüğü yere karanfil bırakan kadınlar İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe alınarak uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

Eylemde basın açıklamasını DEVA Partisi İl Kadın Çalışmaları Başkanı Songül Abdan okudu. 

Abdan, “İktidar kadına yönelik şiddetle samimi ve etkin bir mücadele yerine etkin yasal düzenlemeler yapmak yerine, tam tersi kadınların yaşam ve özgürlüklerinin güvencesi olan İstanbul Sözleşmesinden imzayı çekerek kadınları daha da korumasız bırakmıştır. Bu nedenle öncelikle iktidarı İstanbul Sözleşmesine tekrar imza vermeye, Danıştay’ı yaşam hakkından yana bir tutum alarak; hukuka aykırı bir şekilde İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesine ilişkin işlemin iptali için açılan davaları kabul etme yönünde karar almaya çağırıyoruz” dedi.