“Bu limanı özel kılan şey nedir?” | Güney Gazetesi Mersin

“Bu limanı özel kılan şey nedir?”

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Limanının işletmesini elinde tutan elinde şirkete 13 yıllık süre uzatımı yapılmasına tepki gösterdi. Aktay, “İktidarı, 13 yıl sonra yapılması gereken bir ihaleyi bugünden iptal etmeye mecbur bırakan şey nedir? Uyuşturucu ve kara para trafiğiyle anılmaya başlanan bu limanları özel kılan nedir?” diye sordu.

“Bu limanı özel kılan şey nedir?”


AKP iktidarı, aralarında Mersin Limanının da olduğu bazı limanların işletme süresini 13 yıl daha uzatarak şirketlere yeni imtiyazlar tanımıştı.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay bu uygulamaya tepkisini yazılı bir açıklama yaparak dile getirdi. Adil Aktay açıklamasında şunları söyledi:

“Limanları özelleştirerek denizlerdeki ticari egemenlik haklarımıza ve ülke ekonomisine ağır bir darbe vuran AK Parti bir kez daha saldırıya geçmiştir.

Mersin Limanı’yla birlikte 20 civarında limanın işletme sürelerinin, sözleşmenin sona ermesini beklemeden ve yeniden ihale bile yapılmadan, 49 yıla uzatılması, iktidarın kendisiyle birlikte ülkeyi de batırma planının son uygulamalarından biridir.

Kendi evleri, arsaları olsa asla yapmayacakları bir şey yapıyorlar ve milletin limanını birilerine bir kez daha yok pahasına ikram ediyorlar. Mersin Limanı’nı 36 yıllığına kiralayarak özelleştiren AK Parti, limanın işletmecilerine, “Buyurun bir 13 yıl daha benden olsun, alın tepe tepe kullanın” demektedir. Bu neyin diyetidir?  

İktidarı, 13 yıl sonra yapılması gereken bir ihaleyi bugünden iptal etmeye mecbur bırakan şey nedir? Uyuşturucu ve kara para trafiğiyle anılmaya başlanan bu limanları özel kılan nedir?

Bütün bu soruların cevapları milletin vicdanında verilmiş durumdadır. Anayasayı, yasaları çiğneyerek limanlarımızı alıp satanlar, bu kirli alışverişin bütün tarafları, yaptıklarının hesabını hukuk önünde de ödemekten kaçamayacaklar.”  (Haber Merkezi)