“Asıl Mağdur olan Alime’dir” | Güney Gazetesi Mersin

“Asıl Mağdur olan Alime’dir”

Akdeniz Feminist Avukatlar Ağı üyeleri, yaptığı basın açıklaması ile evli olduğu Ali Toprak’ı kasten öldürmekle yargılanana Alime Toprak’ın 11 Ocak’ta Silifke Adliyesi’nde yapılacak davasına katılacaklarını belirtti. Yapılan açıklamada, “Alime Toprak yıllardır öğrenilmiş çaresizlik ve sistematik şiddet gören bir kadın olarak ölmemek ve çocuklarına sahip çıkabilmek için meşru müdafaada bulunmuş ve yaşam hakkını savunmuştur. Asıl mağdur olan Alime’dir” sözleri kullanıldı.

“Asıl Mağdur olan Alime’dir”


Akdeniz Feminist Avukatlar Ağı tarafından yapılan açıklamada, “15 yıl boyunca evli olduğu Ali Toprak’tan sistematik olarak şiddet gören Alime Toprak, 31 Ağustos 2020’de Ali Toprak tarafından tehdit edilip şiddet gördüğü bir anda kendisini savunarak Ali Toprak’ın ölümüne sebep olmuştur. “Eşi kasten öldürmek” suçundan tutuklu yargılanan Alime için adalet istiyoruz!” ifadeleri kullanıldı. Yapılan açıklamada, evli olduğu Ali Toprak tarafından yıllarca sistematik şiddete maruz kalan, defalarca çocuklarına zarar vermekle tehdit edilen Alime Toprak’ın “eşini kasten öldürmekle yargılandığı belirtildi.

 

“ÖLÜMLE TEHDİT ETMİŞ”

 

Açıklamada , Ali Toprak’ın evlilikleri boyunca yalnızca Alime’ye değil aynı zamanda çocuklarına da şiddet uyguladığı hem Alime’nin hem de çocukların ifadelerinde yer aldığı belirtildi.  Ayrıca, açıklamada, Ali Toprak yıllar önce de, kumar oynayıp eve sinirli geldiği bir anda tartışma çıkardıktan sonra ağladığı için kendi öz oğlunu da balkondan atarak ölümüne sebep olduğu iddia edlidi. Açıklamanın devamında, “Küçük bir çocuğun katil zanlısı olan, kumar oynayan, eşine ve çocuklarına şiddet uygulayan Ali Toprak, 2014 yılında 14 yaşında bir kız çocuğunu da kaçırarak çocuğu istismar etmiştir. Alime’nin, kız çocuğunun ailesine haber vermesiyle çocuk kurtulmuş fakat bu olayın ardından Ali Toprak Alime Toprak’a kendisine 14 yaşında bir kız çocuğu bulup evlendirmesi için baskı yapmaya başlamıştır. Alime Toprak, bunu yapmayacağını söylediği için de Alime Toprak ve çocuklarına şiddet uygulamış ve onları öldürmekle tehdit etmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

ALİME’NİN YAŞADIĞI ŞİDDETE TANIĞIZ!

 

Açıklamada, “Alime Toprak çocukları ve ailesine zarar verilmekle tehdit edildiği için polise şikayette bulunmamış fakat yaşadığı şiddete tanıklık edenler olmuştur. Öyle ki Ali Toprak’ın ailesinden neredeyse herkes Alime’den şikayetçi olmadıklarını mahkemeye bildirmiştir. Alime’nin durumuyla birebir örtüşen ve gerçekleşen eylemin aslında özsavunma dürtüsüyle gerçekleştiğini gösteren “örselenmiş kadın sendromu” makalesi dosyaya avukatlar tarafından da dosyaya sunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

 

‘PEDOFİLİ EĞİLİMİ’

 

Bunun yanı sıra yapılan açıklamada açıklamada, Ali Toprak’ın kumar, şiddet, pedofili eğilimi, Alime’yi başkalarıyla ilişkiye zorlamasının duruşmalarda dinlenilen tanıklar tarafından beyan edildiğine değinildi. Açıklamanın devamında “11 Kasım 2021’de gerçekleşen üçüncü duruşmada dinlenilen tanık, Alime ile kocası Ali Toprak’ın tartışmalarına şahit olduğunu, Ali Toprak’ın çocuklarını dövdüğünü gördüğünü başka kadınlarla laf attığını bu nedenle çevredekilerinin rahatsız olup Ali Toprak’ı dövdüğünü duyduğunu söylemiştir. Alime Toprak’ın yargılandığı davanın ilk üç duruşmasında mahkeme çocukları ve diğer tanıkları dinlemiş, tanık ve çocukların ifadeleri Alime’nin yıllardır sistematik bir şiddete maruz kaldığını ve çocuklarının zarar görmesi korkusuyla şikayette bulunamadığını ortaya koymuştur. Ancak mahkeme olay esnasında Alime’nin yardım istemek için neden bağırmadığını sorgulamıştır” sözleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda, “Alime’nin yaşam hakkını korumak için bu suçu işlediği açıktır. Alime, Ali Toprak’ı öldürmek niyetiyle saldırmamış yalnızca kendini savunmuştur. Üstelik Ali Toprak’ın ruh sağlığının yerinde olmadığı da kayıtlarda mevcuttur.  Sürekli kumar oynayan, tarihi eser kaçakçılığı yapan, küçük yaştaki kız çocuğunu kaçırarak istismar eden, Alime’ye ve çocuklarına sürekli şiddet uygulayan ve tehdit eden Ali Toprak’ın saldırıları karşısında asıl mağdur olan Alime’dir.

Alime Toprak yıllardır öğrenilmiş çaresizlik ve sistematik şiddet gören bir kadın olarak ölmemek ve çocuklarına sahip çıkabilmek için meşru müdafaada bulunmuş ve yaşam hakkını savunmuştur. 11 Ocak’ta Alime Toprak’a adalet demek için Silifke 1. Ağır Ceza Mahkemesindeyiz” sözlerine yer verildi.