Vekilden skandal açıklamalar | Güney Gazetesi Mersin

Vekilden skandal açıklamalar

Vekilden skandal açıklamalar


MAHMUT SÖNMEZ

 

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz Mersin’in 100. Kurtuluş yıl dönümünde skandal açıklamalara imza attı. Mersin’de CHP, İYİ Parti ve HDP arasında gizli bir ittifak olduğunu iddia eden Yılmaz, CHP’nin 4 Aralık’ta yaptığı mitingin emrini Demirtaş’ın verdiğini iddia etti. Metro temel atma törenine terör destekçilerinin katılacağını iddia eden Yılmaz, iki etkinliğe katılanların çoğunun Mersinli olmadığını iddia etti.

 

MERSİN’DE GİZLİ İTTİFAK İDDİASI

 

Muhalefet partilerinin 2018 genel seçimlerinde ve 2019 yerel seçimlerinde, birçok şehir ve büyükşehirde ittifak kurduğunu belirten Yılmaz, bunun en somut örneklerinden birisinin de Mersin’de gerçekleştiğini iddia etti. Hem genel seçimlerde, hem de yerel seçimlerde, CHP, HDP ve İyi Parti’nin birlikte hareket ettiğini iddia eden Yılmaz, “Büyükşehir’de HDP aday çıkarmamış, İyi Parti başvuruyu geciktirmiş de çıkaramıyormuş gibi yaparak aday çıkarmamış, netice olarak CHP’nin büyükşehir adayına hep birlikte destek vermişlerdir. Bu sebeple, şu an mevcut Belediye yönetimi de, ittifaka verilen verilen sözlerden olsa gerek, Millet İttifakı bileşenlerine hizmet edebilmek için çalışan işçilerden binlercesinin iş akdine, çeşitli kılıflarla son vermiştir” ifadelerini kullandı.

 

“4 ARALIK MİTİNG EMRİ DEMİRTAŞ’TAN”

 

Yılmaz 4 Aralık’ta CHP’nin Mersin’de yaptığı mitingi Selahattin Demirtaş’ın telkiniyle yapıldığını iddia etti. Yaptığı açıklamada HDP eski Eş Genel Başkanı, Selahattin Demirtaş’tan ‘PKK sevicisi ve destekçisi’ diye bahseden Yılmaz, “Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden 24 Kasım 2021 de saat 09.10 da attığı tweet ile ortak miting çağrısı yapması üzerine, iradesini Demirtaş ve HDP ye teslim etmiş olan Kılıçdaroğlu, bunu emir telakki etmiş, aynı gün saat 17.59 da “Haydi meydana, ilk mitingimiz Mersin’ de” diye tweet atmıştır” dedi.  

 

İLGİNÇ PARTİ ANALİZİ

 

Yılmaz, CHP’nin 4 Aralık’ta yaptığı ve ortalama 50 bin yurttaşın katıldığı mitingde ilginç bir gizli ittifak analizi yaptı. Yılmaz’ın neye göre yaptığı belli olmayan mitingdeki kişilerin parti analizi şöyle: “4 Aralık 2021 de Mersin’ de, büyük çoğunluğu civar illerden taşınılan insanlarla, yapılan bu ortak mitingde, miting alanının yarısından fazlasını, özellikle yarısından sona kadar HDP, ön kısımları da CHP, İyi Parti ve muhalif diğer küçük partiler doldurmuştur.”

  

“METRO AÇILIŞINDA TERÖR DESTEKÇİLERİ”

 

Mersin Metrosu projesi temel atma programında katılımcıların içinde terör destekçileri olacağını belirten Yılmaz ,  “Mersin Metro Temel Atma Töreni Lansmanı adı altında, henüz resmi prosedürleri bile tamamlanmamış bir yatırım planının, temel atma lansman programını gerçekleştirecek olan muhalefet; her ne kadar billboardlara Kılıçdaroğlu ve Akşener’ in katılımlarıyla diye çıksa da, aynı şekilde ortakları HDP ve tüm terör destekçilerini yine oraya toplayacaktır. Atatürk’ ün partisinden fersah fersah uzaklaşan günümüz CHP si, HDP ile kol kola girip birbirine güzellemeler dizerken, bu tutumu ile Atatürk’ün ve kahraman ecdadımızın kemiklerini sızlatmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“İKİ PROGRAMIN MERSİN’DE YAPILMASI TESADÜF DEĞİL”

 

İki programında Mersin’de yapılmasının tesadüf olmadığını söyleyen Yılmaz, iki etkinliğe gelen insanlarında Mersinli olmadığını iddia etti. Yılmaz, “Mersin’ de daha önce topladıkları ve toplayacak oldukları insanların büyük çoğunluğu, Mersin’in yerli insanı değildir, sağdan soldan taşıma ile gelen vatandaşlardır. Yani Mersin hem bölge itibariyle, hem HDP’nin yoğun olduğu bir yer olması itibariyle, hem de İyi Parti ve diğer destekçi partilerin rahat ittifak yapabilmeleri sebebiyle seçilmekte ve sanki Mersin’de, Türkiye’ de Millet ittifakı çok güçlü, algısı yaratılmak istenmektedir" şeklinde konuştu.