Krize rağmen eğlence mekanları şimdiden doldu | Güney Gazetesi Mersin

Krize rağmen eğlence mekanları şimdiden doldu

Mersin’deki oteller yılbaşı eğlence programlarına odaklanmış durumda. Otellerde düzenlenecek olan yılbaşı eğlence paketleri kişi başı 600 liradan başlıyor, 1750 liraya kadar çıkıyor. Fiyat farkına en büyük etkiyi ise ithal içki ve sahne şovları yapıyor.

Krize rağmen eğlence mekanları şimdiden doldu


ZELİHA ÖZİPEK

 

Mersin’deki oteller yılbaşı eğlence programlarının hazırlıklarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sene yılbaşında pandemi sebebiyle kapalı olan eğlence yerleri bu sene programların dolu geçmesini ümit ediyor. Mersin’de yılbaşı eğlence programı hazırlayan otellerin fiyatları belli oldu.

 

STANDART MENÜ 600 İLE 800 LİRA ARASI

 

Mersin’de yılbaşı programı hazırlayan otellerin restoranlarında yemek, çerez, meyve ve sınırsız yerli içkinin olduğu eğlence paketlerinin fiyatları kişi başı 600 ila 800 lira arasında değişmekte.

Sunulan pakette yerli içkinin yerine ithal içki tercih edilirse fiyatlar 1000 liradan başlıyor.

 

KONSER VE SAHNE ŞOVLARI FİYATI YUKARI ÇEKİYOR

 

Otellerde düzenlenen eğlence programlarında fiyatı yukarı doğru çeken önemli bir etkende, otellerin barlarında yapılan eğlence programları. Barlarda dj programları ve sahne alan sanatçılar olduğu için standart menüye ortalama 200 lira daha ekleniyor ve fiyat ortalama bin lirayı buluyor.

Sahneye çıkacak sanatçı ünlü ise Mersin’de bu fiyat kişi başı 1750 liralara kadar çıkmakta. Eğer eğlenceye konaklamada eklenecekse kişi başı ortalama 500 lira ekleniyor hesaba.

Görüşme yaptığımız birçok otelde konserli eğlencelerde rezervasyonlar dolmuş durumda ve yer yok. Mersin merkezde neredeyse dört veya beş yıldızlı bütün oteller yılbaşı programı gerçekleştirirken turizm sezonunda dolan ama kışın aradığını bulamayan Silifke ve Erdemli’de bulunan otellerin çok azı yılbaşı programı düzenliyor. Orada da fiyatlar Mersin merkezde otellere yakın.