“3 Ocak Mersin için yeni bir milat olacak” | Güney Gazetesi Mersin

“3 Ocak Mersin için yeni bir milat olacak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Yılı Aralık Ayı’nda yapılan Olağanüstü Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde bazı değerlendirmeler ve duyurularda bulundu. Halk Kart, Mahalle Mutfakları, 1 Ekmek 1 Çorba, patates ve soğan ile yakacak desteklerine dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, 3 Ocak’ta Mersin Metrosu’nun temelini atacaklarını da vurgulayarak, “3 Ocak Mersin için yeni bir milat olacak” dedi.

 “3 Ocak Mersin için yeni bir milat olacak”


Mersin’in kurtuluşunun 100. yılında Mersin Metrosu’nun temelini atacaklarını ve raylı sistemler dönemini başlatacaklarını kaydeden Seçer,  “3 Ocak Mersin için yeni bir milat olacak; Mersin’de raylı sistemler dönemi başlayacak. O gün Mersin için tarihi önemdeki metronun temellerini vatandaşlarımızla hep beraber atmış olacağız. Bu tarihi etkinliklerimize ve temel atma törenimize tüm vatandaşlarımızı ve sizleri davet etmek istiyorum. Ulusal kurtuluş mücadelesi vererek, bu topraklar uğruna canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi.

 

“KENTİME İNANÇ VE UMUT YILI”

 

 

2022 yılında tüm dünyada barış ve sevginin hâkim olmasını dileyen Başkan Seçer, “Pandeminin yarattığı tahribatlar maalesef devam ediyor ancak yeni ümitler ve yeni beklentilerle yeni bir yıla gireceğiz. Öncelikle dileğimiz ülkemiz ve tüm dünyada barışın, sevginin ve hoşgörünün egemen olması, insanlarımızın refah içerisinde yaşaması. Geçen yıl sevgi ve iyileşme yılı dediğimiz ve bitirmek üzere olduğumuz 2021 yılından yeni yıla geçerken de yeni yılın kentime inanç ve umut yılı olmasını tüm kalbimle diliyorum. Yeni yılda ve daha nice yıllarda kentimizin gücüne inanarak, umutlarımızı daima canlı tutarak, karamsarlığa kapılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz, yeni yılınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)