“Türkiye’nin önde gelen odalarından olduk” | Güney Gazetesi Mersin

“Türkiye’nin önde gelen odalarından olduk”

MTSO 136’ncı yıl kutlamalarını düzenlediği görkemli bir gece ile sonlandırdı. Gecede söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, 136 yıllık deneyimle Türkiye’nin önde gelen odalarından biri olduklarını belirtirken Meclis Başkanı A. Hamit İzol, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek çok daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.

“Türkiye’nin önde gelen odalarından olduk”


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kuruluşunun 136’ıncı yıldönümü kutlamalarını düzenlediği balo ile tamamladı. Baloda MTSO Yönetimi, Meclisi ve Komite Üyelerini Mersin Valisi Ali İhsan Su ile kent protokolü de yalnız bırakmadı.

 

KIZILTAN: “ÇAĞA AYAK UYDURAN BİR KURUMUZ”

 

Gecede söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO’nun yaş aldıkça gençleşen, 136 yıllık deneyimle sürekli gelişen, dinamizmi artan, çağa ayak uyduran, üyelerine yön veren bir kuruma dönüştüklerini söyledi. Geçmişten bugüne görev alan yönetimlerin, meclislerin, profesyonel çalışanların bu kurumsallaşmada ve deneyimin artmasında önemli rol üstlendiğini vurgulayan Kızıltan, bu özverili çalışmalar sonunda MTSO’nun Türkiye’nin önde gelen odalarından olduğunu söyledi. Mersin’e yalnızca sanayi ve ticaret alanında değil, kentin ihtiyaç duyduğu kültürden sanata, spora kadar her alanda hizmet verdiklerini belirten Kızıltan ardından Oda’nın yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

 

İZOL: “BİZ BİR AİLEYİZ VE BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

 

Meclis Başkanı A. Hamit İzol ise Mersin’de olmanın, MTSO’nun Meclis Başkanı olmanın gururunu yaşadığını söyledi. “Biz bir aileyiz ve birlik içinde hareket etmeliyiz” diyen İzol, göreve geldikleri ilk günden beri bunu sağlamaya odaklandıklarını hatırlattı. Birlikte çalışma sözü verdiklerini dile getirip bugün tüm kurumlarla uyum içinde çalıştıklarını ifade eden İzol, “Bundan sonrasında da birlik içinde çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

KIŞ: “İŞ DÜNYASININ HER ZAMAN YANINDAYIZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de bir iş insanı olduğunu hatırlatarak, iş dünyasının her zaman yanında olduklarını belirtti. Kentin kalkınması için iş dünyası ile koordineli çalışıp sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Kış, “Biz bir olunca aşamayacağımız engel yok. Sorunların çözümü için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

 

Kış sözlerini, “MTSO, alanında liderliğini koruyup güven ve istikrarın simgesi olmuş bir kurum. Bugüne kadar görev alan tüm başkan yönetim ve personelini kutluyorum” diye tamamladı.

 

SU: “MERSİN’İ YUKARILARA TAŞIMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”

 

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise gecedeki konuşmasında, “İlimiz her alanda hızla gelişiyor. Üretim odaklı yeni ekonomi politikası açıklandı. Üretim odaklı, istihdam, ihracat temelli bu politikada Mersin’in yıldız olacağına inanıyorum. İlimizi, ülkemizi daha yukarılara taşımak için birlikte çalışacağız. Her gün daha çok çalışarak daha güzel günlere birlikte ulaşacağız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 


  “Türkiye’nin önde gelen odalarından olduk”