“Esnaf kentin ekonomisine can veriyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Esnaf kentin ekonomisine can veriyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Tırmıl Sanayi Sitesi Yönetimi tarafından Tırmıl Sanayi Sitesi içerisine yaptırılan Atatürk Konferans Salonu ve Atatürk büstünün açılışına katıldı. Başkan Vekili Gülcan Kış, “Dün olduğu gibi bugün de yarın da hizmetlerimizi sürdürmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda, ihtiyaçlar doğrultusunda Tırmıl Sanayi Sitemiz için de önemli bazı alt yapı çalışmalarımız ve yol çalışmalarımızı da gerçekleştirdik” dedi.

“Esnaf kentin ekonomisine can veriyor”


Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi’nde yer alan Tırmıl Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış’ın yanı sıra, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Tırmıl Sanayi Sitesi Başkanı İlhan Çokgün ve yönetim kurulu üyeleri ile Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz da yer aldı.

 

Başkan Vekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına herkesi selamlayarak başladığı konuşmasında, Tırmıl Sanayi Sitesi Atatürk Konferans Salonu ve Atatürk büstü açılışı ile Sanayi Sitesi’nin Genel Kurulu’nu gerçekleştirmek üzere bir arada bulunduklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyemizde; Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in başkanlığında görevi devraldığımız ilk günden itibaren kentimizin her noktasında ama her noktasında hizmetlerimizi eksiksiz olarak yerine getirmenin gayreti içerisinde bulunuyoruz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da hizmetlerimizi sürdürmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda, ihtiyaçlar doğrultusunda Tırmıl Sanayi Sitemiz için de önemli bazı alt yapı çalışmalarımız ve yol çalışmalarımızı da gerçekleştirdik. Şu anda gündemimizde bulunan yol çalışmamız belki burada bulunan bütün esnafımızın da merak ettiği bir konu. O yolla alakalı da bu aşamada kamulaştırma çalışmalarımız hızla devam etmekte, sizi buradan bilgilendirmek istiyorum” dedi.

 

 

“ESNAF BİR KENTİN EKONOMİSİNE CAN VERİR”

 

 

Görev alanlarına giren ne kadar sorun varsa bunları gidermenin asli görevleri olduğunu kaydeden Başkan Vekili Gülcan Kış, “Bizim için asıl önemli olan nokta şudur ki esnaf, bir kentin ekonomisine can veren en önemli kesimlerin başında gelmektedir. Bir kentin de belediye başkanı, o kentin esnafını ne kadar iyi tanıyorsa, o kentin esnafının sorunlarını ve sıkıntılarını ne kadar iyi biliyorsa hiç şüphesiz sorunlarının çözüm noktasında da kenti daha rahat yönetebilecektir. Kendisi de iş dünyasından biri olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer kentimizi çok iyi tanıyan bir yönetici olarak, içinden geçtiğimiz bu zor dönemde her zaman esnafımızın yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bu düşünce ve yaklaşımla Mersin Büyükşehir Belediye bünyemizde ‘Esnaf Masası’ projemizi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Esnaf Masamızın hayata geçmesiyle, Mersin’de iş yapan bütün esnafımızın, belediye ile olan iş ve işlemlerini hızlandırmış ve daha kısa sürede sorunların çözülmesine başlanmıştır. Vermiş olduğumuz bu desteğin ve katkıların sadece esnafımıza değil, aynı zamanda kent ekonomisine de yapılan katkılar olduğunu da burada belirtmek istiyorum” diye konuştu.(Haber Merkezi)