“Hayale Koşu” ödül aldı | Güney Gazetesi Mersin

“Hayale Koşu” ödül aldı

Ukrayna’da her 2 senede bir düzenlenen, her ülkeden bir katılımcı ve bir filmin bulunduğu Ukrayna Tropik Kısa Film Festivalinde Mersin’de çekilen “Hayale Koşu” adlı kısa film “En iyi film, En iyi yönetmen ve En iyi senaryo” dallarında aday gösterildi.

“Hayale Koşu” ödül aldı


En iyi Senaryo dalında ödül almayı başaran “Hayale Koşu” adlı kısa filmin yapım aşamasını senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Act Sanat Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Hakan  Yeni, “Aslında hikayesi yaşanmış bir hikaye. Rıfat Turgut’un ticaret hayatında alınmış belli başlı kesitleri anlatan bir hikayesi var. Rıfat Beyin ticaret hayatı zorlu ve inişli çıkışlı bir hayat. Bu noktada dönüm noktaları bizim için çok önemliydi. Bizim filmimiz de kısa film olduğu için bütün bu hikayeyi tek bir cümle üzerinden kurguladık. “Yaşam bir koşudur ve bu koşuda bütün engeller başarı için geçilir.” Cümlesi bizim için temel aldığımız bir cümle oldu. Senaryoyu da bunun üzerine kurduk” dedi.

MCD prodüksiyon kurucusu Muratcan Demirtaş da  “Senaryo elimize geçtiğinde çok fazla mekan ve geçmiş tarih vardı. Çekimleri yaptığımız mekanlar çoğunlukla gerçek mekanlar. Rıfat beyin mekanı. Bu noktada da gerçek mekanlarda gerçek bir hikayeyi çekmek bizim için ilginç bir deneyim oldu” dedi. (Haber Merkezi)