ÇBK’yı da yenerler:86-88 | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’yı da yenerler:86-88

Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basket kendi sahasında Hatay Büyükşehir’e yenilerek , hayal kırıklığı yarattı. Beş oyuncusu pozitif olan ÇBK, sekiz kişi ile çıktığı maçta Tifany’i de ikinci periyotta sakatlanınca maçı 7 oyuncuyla götürmek zorunda kaldı. İlk yarıyı 16 sayı önde bitiren ÇBK’nın kötü oyununa hakemlerin yanlış düdükleri de eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu.

ÇBK’yı da yenerler:86-88


ÇBK’yı pandemi, hakemler ve kötü oyun vurdu. Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basket kendi sahasında yenilgiyle tanıştı:86-88. Ligin 8. Haftasında Hatay Büyükşehir  Belediyespor’u konuk eden ÇBK , 5 oyuncusunun testleri pozitif çıkınca  sahada 8 kişilik kadroyla yer aldı.

İlk periyot karşılıklı basketlerle geçildi. Pota altında Kristine Anigwe ile etkili olan ÇBK, karşısında Hatay ekibi Ellenberg, Bahar ve Kalanz Brown ile etkili olarak maçı dengede götürse de  ÇBK,. Bu periyodu 22-19 önde kapamayı başardı.

İkinci yarıda iyi savunma yapan  ÇBK, hücumda da içerden ve dışardan basketler bulunca farkı açmaya başladı. Bu periyotta maçın iyilerinden Tifanny’nin sakatlanmasına karşın. ,. Ev sahibi ekip soyunma odasına 16 sayılık skor avantajıyla gitti:52-36..

 

Üçüncü periyotta büyük çekişme vardı. Hatay  Büyükşehir çember altında Brown ile etkili olurken, Ellenberg’in üçlükleriyle  farkı kapatmaya çalışsa da , ÇBK rakibine Zellous ve Turner’in basketleriyle karşılık vererek. Final periyoduna 72-58 girdi.

 

Final periyodunun hemen bayında  Esra ve Kristine’nin 4. faullerini alarak faul problemine girmesi ÇBK’yı pota altında çökertti. Konuk içerden Bahar ve Brown, uzun mesafeli atışlarda da Ellenberg ile skora giderek farkı üç sayıya kadar indirdi. Tekrar toparlanan  ÇB:K  topu iyi çevirerek maçın bitimine üç dakika kala 11 sayılık farka ulaşsa da . son üç dakikada hücumda acele top kullanıp, rakibinin atışlarına engel olamadı. Buna  hakemlerin yanlış düdükleri de eklenince  parkeden ÇBK parkeden enik ayrıldı:86-88 ..

Konuk ekipten Ellenberg Wiley 30 sayı ile maçın en skorer ismi olurken,  Kalani Brown 24, Büşra Akbaş 11, Bahar Çağlar da 10 sayı atarak çift haneli skora ulaştı.

Çukurova Basketbol’da  Kristine Anigwe 22, Shovante Zellous 19, Turner 14, Sinem Ataş da 11 sayı ile çift haneli skoru ulaşsalar da bu galibiyete yetmedi.