“AKP’ye oy verenler bile erken seçim istiyor” | Güney Gazetesi Mersin

“AKP’ye oy verenler bile erken seçim istiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Mersin İl Başkanlığı binası önünde yaptığı basın açıklamasında ekonominin her geçen gün kötüye gittiğini ve erken seçimin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Ağbaba, ekonomide Çin modelini öneren Cumhurbaşkanı’na, CHP’nin terör örgütleriyle ilişkisi olduğunu iddia eden İçişleri Bakanı ve CHP’ye Cumhuriyet Meydanı’nı kapatan Mersin Valisi Su’ya tepki gösterdi.

“AKP’ye oy verenler bile erken seçim istiyor”


MAHMUT SÖNMEZ

 

 

Yarın saat 13.00’te Eski Tevfik Gür Stadı yanında yapılacak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı ‘Erken Seçim Mitingine’ tün Mersinlileri davet eden Ağbaba, Mersin’de gerçekleşecek olan mitingi binlercesi kapanan ve yaşam mücadelesi veren esnaflar, asgari ücretliler, işsizler, emekliler ve orta sınıf olmaktan çıkıp yoksullaşan memurlar, 3600’ü bekleyen öğretmenler, emeklilikte yaşa takılanlar, tarlasını ekemeyen çiftçiler, ekmek alacak parası olmadığı için intihara girişen insanlar ve yoksulluğa itilen halk için yaptıklarını ifade etti.

Erken seçim talebinin sadece CHP’nin değil yoksullaşan bütün halkın talebi olduğunu dile getiren Ağbaba, zamanında AKP’ye oy veren insanların bile erken seçim talebi olduğunu dile getirdi.

 

VALİ’YE VE SÜLEYMAN SOYLU’YA MEYDAN TEPKİSİ

 

Cumhuriyet Meydanında miting yapmalarına Mersin Valiliği’nin izin vermemesine tepki gösteren Ağbaba, “AKP’nin valisi ve Suçişleri Bakanı tarafından bu isteğimiz engellendi. Meydan engellenebilir, ama bunu bilsinler her yer bizim için meydandır. Mersin’deki mitingimize herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

24 HAZİRAN’DA KABİLE REİSİ MİYDİN?

 

Cumhurbaşkanı’nın ‘Erken seçim kabile devletlerinde olur’ cümlesini eleştiren Ağbaba, 2018 24 Haziran erken seçimini hatırlatarak, “O zaman Türkiye Kabile devleti miydi, ya da Tayyip Erdoğan kabile reisi miydi” sorusunu sordu.

 

“TÜİK’İN KAPILARI DEMOKRASİ VE LİYAKATA KAPANDI”

 

Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı 21.31’lik enflasyon rakamını ve Kemel Kılıçdaroğlu’na kapılarını kapamasını eleştiren Ağbaba, “TÜİK rakamlarına göre 36 ayın en büyük rakamı bu. Zam gelmedik ürün gelmedi. Her bir ürüne en az yüzde 30, yüzde 40 zam geldi, iki katına çıkan ürün var. Ama TÜİK açıkladığı rakamlarla mucize yaratıyor” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşme talebi üzerine gittiği ve  TÜİK’in kapılarını kapamasına değinen Ağbaba, “TÜİK’in kapıları demokrasiye ve liyakata kapandı. TÜİK’in kapılarının kapanması onların ve onlarla iş yapanların korkusudur.

 

“SOYLU SUÇLARINI UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR”

 

Süleyman Soylu’nun CHP’nin terör örgütleri ile ilişki iddiasına dair paylaşımına tepki göstere Ağbaba, “Soylu Türkiye’nin en büyük milli güvenlik sorunudur. Hepimizin güvenliğinden sorumlu Bakan Türkiye’nin en büyük muhalefet parti liderine bu ithamlarda bulunabiliyor. Suçişleri Bakanı kendi karanlık ilişkilerini örtmek için bu paylaşımları yapıyor. Sezgin Baran Korkmaz’la, Sedat Peker’le ilişkilerini unutturmak için atıyor bu paylaşımları. Pudra şekeri içen danışmanları unutturmak için yapıyor bu açıklamayı, bunlar hem satıcı hem de içici” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı’nın ekonomide yeni model olarak Çin’i göstermesine tepki gösteren Ağbaba, “Çin modeli demek ucuz işgücü demek, ama iktidar ucuz iş gücünde Çin’i geçmiş durumda. Türkiye asgari ücret bugün 385 dolar, Türkiye’de ise 205 dolara kadar düştü, halka vadettiği ucuz emek gücü olmak, halkın yabancılara köle gibi çalıştırmak istiyorlar.

Ağbaba, açıklamanın sonunda yarın Eski Tevfik Gür Stadı yanında yapacakları mitinge bütün Mersinlileri davet etti.