Tat: En büyük sorun ulaşım | Güney Gazetesi Mersin

Tat: En büyük sorun ulaşım

Tat: En büyük sorun ulaşım


MAHMUT SÖNMEZ

 

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, belediye meclisinde yaptığı konuşmada, “Yerel ekonomiyi güçlendirecek yatırımlar yapılmalı, üretim yapılacak hayvansal ve tarım dayalı sanayi fabrikaları kurulabilir. Mersin’ini en büyük sıkıntısı ulaşım. Kesintisiz trafik yoksa, yaya kaldırımları elverişsizse o şehir gelişemez. Bu konularda bir gayret içine girdi. 12 ayda bir tane katlı kavşak yapma gücümüz mü var. Şu anda Mersin’in kuzeyinde gecen otobandan bazı noktalardan giriş çıkış yapılabilir. Bu şehrin trafiğini rahatlatabilir. Otoban bağlantıları çoğaltılarak kullanımı artırılmalıdır bu görevde size düşüyor. Var olan sıkışıklık giderek artmakta ve doğuracağı sıkıntı b u şehre yakışmıyor. Mersin’in gelişmesi için meclis üyeleri olarak elimizden gelen ne varsa yapmak bizim görevimiz” dedi.

 

GÜLTAK: FİLMİMİZİ 1 MİLYON KİŞİ İZLEYECEK

 

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da mecliste yaptığı konuşmada hayat pahalılığını dile getiren CHP’li üyelere tepki gösterdi.

Gültak, “Seçime doğru enflasyonun nasıl düştüğünü göreceğiz, 2002’de ekonomiyi cumhurbaşkanımız nasıl düzelttiyse şimdi de düzelteceğine inanıyoruz.2. etap limanın bir an önce lojistik ve artçı alanlarını hazırlayalım. İlk günden beri savunuyorum limanın buraya yapalım. Şehri altyapı olarak hazırlamazsanız proje güdük kalır. Yoksa limanın anlamı kalmaz çalışmaz. Tanıtım için Karaduvar’da festival yaptık muhtarların söylediğine görev70 bin kişi geldi. Mersin’in tanıtımı için Bayram Şekeri diye bir film yaptık, tahminlere göre 1 milyon insan izleyecek Mersin’in tanıtımı için bir çalışma bu. Israrla Çamlıbel ve Karaduvar projelerinin hayata geçmesini istiyoruz. Çamlıbel için bize izin vermediniz. Beklentilerle belediye yönetilmez” dedi.

 

GÜLTAK CEMEVİ SEÇİMLERİNİ ORTAYA ATTI

 

Gültak, konuşmasının sonunda Mersin Cemevi seçimlerini kast ederek “Siz seçim kaybetmeyi seversiniz geçenlerde de bir seçim kaybetmişsiniz anladığım kadarıyla” ifadelerini kullandı. 

Başkan Seçer de “Benim haberim yok demek ki iş birliği içindesiniz bahsettiğiniz seçimde. Gazanız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.