Lojistikte Geleceğin Liderlerini Yetiştirecek İş Birliği | Güney Gazetesi Mersin

Lojistikte Geleceğin Liderlerini Yetiştirecek İş Birliği

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Mersin lojistik sektörünün önde gelen kuruluşlarından ATAKO Şirketler grubu arasında “Lojistikte Geleceğin Liderlerini Yetiştirme” başlıklı bir iş birliği protokolü imzalandı.

Lojistikte Geleceğin Liderlerini Yetiştirecek İş Birliği


İş yaşamına geçiş dersi ile ilgili protokol, MEÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Esra Dik ve ATAKO Genel Müdürü Selma Çağlar tarafından imzalandı. İmza törenine, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı Öğr. Gör. Dr. Şerban Bakay Ergene ile ATAKO şirketler grubundan İnsan Kaynakları Müdürü Hatice Koçdağ, şirket temsilcileri Ahmet Düzgün, Hakan Arslantürk ve ATAKO eğitim danışmanı Ayferi Tuğcu katılım sağladı.

 

ATAKO Şirketler Grubu Genel Müdürü Selma Çağlar, Üniversite ile imzaladıkları iş birliği protokolün gençlerin önündeki engellerin kalkması için en önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Esra Dik ise özellikle pandemi döneminde dünyada olduğu gibi ülkemizde de lojistik sektörünün önemi bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Doç. Dr. Esra Dik, iş birliği anlaşmasının Mersin kentinin temel kalkınma dinamiklerinin başında gelen lojistik sektörüne, öğrencilere ve kente fayda yaratacağını ifade etti.

 

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı Öğr. Gör. Erdem Daşçı’nın girişimleri ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Emrah Yıldız ve Öğr. Gör. Dr. Gül Ferhande Canpolat'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen protokol ile, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı öğrencilerinin iş yaşamına geçiş sürecinde iş insanları ile etkileşimlerinin artırılarak profesyonel deneyimlerden faydalanmaları ve çalışma hayatına adaptasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.

Protokol ile sektör destekli eğitim aşamasına gelmiş Lojistik Programı öğrencilerine en üst düzeyde uygulama destekli eğitim verilerek, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan kaynağının sektöre kazandırılması planlanıyor. Bu kapsamda Lojistik Programı öğrencilerine yönelik sektör destekli eğitim, staj ve istihdam konularında iş birliği sağlanacak ve iş birliği “ATAKO Mesleki Çalışma Semineri” dersi kapsamında yürütülecek. (Haber Merkezi)