13. ULUSLARARASI TARSUS MARATONU 28 KASIM’DA START ALACAK | Güney Gazetesi Mersin

13. ULUSLARARASI TARSUS MARATONU 28 KASIM’DA START ALACAK

 13. ULUSLARARASI TARSUS MARATONU  28 KASIM’DA START ALACAK


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nu tüm Mersinlilerle beraber tarih ve kültür kenti Tarsus’ta gerçekleştireceklerini vurguladı. 3 yıl aradan sonra 28 Kasım’da koşulacak maratona şu an için 3 bin 147 sporcunun kayıt yaptığını belirten Seçer, dereceye girecek 88 sporcuya toplam 172 bin TL tutarında para ödülü verileceğini söyledi. Sporun birleştirici bir gücü olduğunu vurgulayan Seçer, “Sporun barışı tesis etmede çok önemli bir etkisi var. Sportif etkinliklerimizi daha da artırarak ve çeşitlendirerek sürdürmek istiyoruz” dedi.

 

KEMİK KANSERİNİ YENEN ECRİN DE MERSİNLİ SPORCU AZMİ ERDOĞAN İLE YARIŞACAK

 

Tarsus’taki basın lansmanına Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin Atletizm İl Temsilcisi Halil Oğuz, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve daire başkanları, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, 2014’te düzenlenen Tarsus Maratonu ile 2020’de düzenlenen İstanbul Maratonu’nun birincisi Sang Benard Cheruiyot, kıtalararası yüzücü ve Mersinli sporcu Azmi Erdoğan, kemik kanserini yenen ve kemoterapi görmeye devam eden Ecrin Aydoğ ile Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve sporcular da katıldı. Ecrin Aydoğ, Mersinli sporcu Azmi Erdoğan ile birlikte 13. Uluslararası Tarsus Maratonu’nda 21 kilometreyi birlikte yarışacak. Kanser tedavisi nedeniyle hareket kısıtlılığı bulunan ve maratona tekerlekli sandalye ile katılacak olan Ecrin’in tekerlekli sandalyesini Azmi Erdoğan sürecek. İkili son 100 metreyi birlikte el ele geçecek.

 

“3 BİN 147 SPORCU BU 3 KATEGORİDEKİ MÜSABAKALARDA MÜCADELE ETME ŞANSINI ELDE EDECEK"

 

Başkan Seçer, maratonun 3 etaptan oluşacağını belirterek, “13 ülkeden 66 yabancı sporcumuz var. Kenya, Avusturya, Faroe Adaları, Afganistan, Bulgaristan, Kazakistan, Polonya, Rusya, Tacikistan, Ukrayna, Yemen, Belarus ve Almanya’dan 66 yabancı sporcumuz bu yarışlarda koşacak. Şu ana kadar sporcu sayısı olarak ulaşan rakamlara göre 476 sporcumuz 21 kilometrelik maraton yarışında koşacak. Yine 21 kilometrelik paten yarışımız var. 36 sporcumuz da orada mücadele edecek. Halk Koşusu’na da şu ana kadar 2 bin 635 yurttaşımız kayıt yaptırmış. Kayıtlarımız devam ediyor. Toplam olarak şu anda 3 bin 147 sporcu bu 3 kategorideki müsabakalarda mücadele etme şansını elde edecekler” dedi.

 

SPORCULAR VE VATANDAŞLAR İÇİN ÜCRETSİZ SERVİS İMKÂNI SAĞLANACAK

 

Başvuruların devam ettiği bilgisini yineleyen Seçer, Teksin üzerinden başvuruların yapılabileceğini söyledi. Başkan Seçer, “26 Kasım saat 14.00’e kadar devam ediyor. www.tarsusyarimaratonu.com üzerinden ya da Teksin üzerinden yapabilirsiniz. 27 Kasım’da fuar alanında da kayıt işlemlerine devam edilecek. 28 Kasım sabahı yarışmaya katılacak sporcularımız, vatandaşlarımız için Mersin merkezde sabah 07.30’da 10 ayrı noktada ücretsiz servis imkânı sunacağız. Bu noktalar hakkındaki bilgiyi de Teksin üzerinden edinebilirsiniz” diye konuştu.

 

“DERECEYE GİREN 88 SPORCUYA TOPLAM 172 BİN TL PARA ÖDÜLÜ VERİLECEK”

 

Seçer, “Maraton kapsamında kadın ve erkek olmak üzere 4 ayrı kategoride ödül verilecek. Bunlar Yarı Maraton Genel Sıralaması, Yarı Maraton Türk Atlet Sıralaması, Yarı Maraton Yaş Grupları Sıralaması, Yarı Maraton Paten Yarışları Yaş Grupları Sıralaması olacak. Dereceye giren toplam 88 kişiye 250 TL’den 15 bin TL’ye kadar toplam 172 bin TL tutarında para ödülü verilecek” dedi.

 

CHERUİYOT: “YARIŞ ALANINDA BULUŞACAĞIMIZ HERKESE BOL ŞANS DİLERİM”

 

2014’teki Tarsus Maratonu ile 2020’deki İstanbul Maratonu’nun birincisi Sang Benard Cheruiyot, “Tarsus beni çok etkileyen kadim bir yerleşim yeri. Bir defa daha burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu benim Tarsus’ta üçüncü bulunuşum. Tarsus Yarı Maratonu’nu 2014’te ben kazanmıştım. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e bu yarışı organize ettikleri için teşekkürü bir borç bilirim. Yarış alanında buluşacağımız herkese bol şans dilerim” dedi. (Haber Merkezi)