Resmen vazgeçti | Güney Gazetesi Mersin

Resmen vazgeçti

Mersin’in orta yerinde polipropilen tesisi kurmak isteyen şirketler grubu, yargıdan gelen iptal kararları üzerine projeden vazgeçti. Tekfen, Mersin kamuoyunun karşı çıktığı projeyi gündeminden çıkardığını Kamu Aydınlatma Platformuna bildirdi.

Resmen vazgeçti


Tekfen Holding, bağlı kuruluşlarından Toros Tarım Sanayi A.Ş’ye ait olan arazide polipropilen tesisi kurmak için proje hazırlamış, Mersin kamuoyu şehrin göbeğinde böylesi bir kimyasal tesis kurulmasına karşı çıkmıştı.

Çok sayıda sivil toplum örgütünün müdahil olduğu davaya bakan yerel idare mahkemesinin ÇED raporunun iptali yönünde karar vermesinin ardından Danıştay da Mersin kamuoyunun hassasiyetlerini dikkate almış ve iptal kararını onamış, itiraz yolunu kapatmıştı.

Tekfen, söz konusu mahkeme kararları nedeniyle Karaduvar Mahallesinde kimyasal tesis kurma projesinden vazgeçtiğini Kamu Aydınlatma Platformuna resmen bildirdi.

Grubun bildirim yazısında, idare mahkemesi ile Danıştay’ın kararı hatırlatıldı ve “Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Toros Tarım) hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi A.Ş. tarafından Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması planlanan bir polipropilen üretim tesisi için yapılan proje çalışmalarına devam edilmemesine karar verilmiştir” denildi.  (Haber Merkezi)