“Ormana girmemiz yasaklandı” | Güney Gazetesi Mersin

“Ormana girmemiz yasaklandı”

Toros dağlarında küçükbaş hayvancılık ile uğraşan Yörükler, ormanlık alanlara giriş yasaklandığı için hayvanlarını sulamakta zorluk çekiyor. Şikayetlerine CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’e anlatan üreticiler, “Biz bu ormanlarla büyüdük. Ormana zarar verebilir miyiz? Köyün sınırı içerisinde beş altı tane su kaynakları var ama tamamı bize yasak” dedi.

“Ormana girmemiz yasaklandı”


MAYSA DERYAYEVA

 

Mersin’in Güneyli köyünde hayvancılık yapan üreticiler köy sınırları içindeki su kaynaklarına ulaşmak için ormandan geçmek zorunda kalıyor ancak köylülerin ormana girmesi yasak. Köylüler su kaynaklarının ortasında hayvanlarını taşıma suyla sulamaktan şikayetçi. Durumlarını ilgili kurumlara giderek şikayette bulunduklarını ancak dertlerini anlatamadıklarını belirten üreticiler, “Su kaynağına geçiş yasaklandı. Haklarımızda zabit tutuldu bazı köylüler para cezası ödedi. Bizi orman memurları tehdit ediyorlar. Arttan masrafların yanında orman yasağı nedeniyle suya para vermek zorunda kalıyoruz. Hayvanları sulayacağımız su kaynaklarına geçmeye izin vermiyor” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise yüzyıllardır bölgede hayvancılık yapıldığına dikkat çekerek, “Yasak. Yasak nereye kadar yasak. Bu üreticilerin, çocukların geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yok, haddi de yok” dedi.

Köylüler haklarında yapılan şikayetlerin geri çekilmesini, kendilerine hayvanlarını sulayacağı yerin gösterilmesini talep ediyor.