İletişimcilerin ilk konuğu Rektör Çamsarı oldu | Güney Gazetesi Mersin

İletişimcilerin ilk konuğu Rektör Çamsarı oldu

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden oluşan yayın ekibi, üniversitenin kurumsal YouTube kanalından ilk canlı yayını gerçekleştirdi. İletişim Fakültesi Televizyon Stüdyolarında hazırlanıp sunulan

İletişimcilerin ilk konuğu Rektör Çamsarı oldu


 

Rektör Çamsarı, program öncesinde İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslıhan Doğan Topçu, fakültenin akademik ve idari personeli ile birlikte uygulama birimlerini gezdi.

Öğretim Görevlisi Serkan Çiftçi’nin koordinatörlüğünde hazırlanan ve Radyo, Sinema ve Televizyon Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencsi Deniz Yaramış'ın sunduğu programda üniversitede gerçekleştirilen projeler, yatırımlar ve güncel gelişmeler ele alındı

 

“YÜZ YÜZE EĞİTİME DEVAM EDECEĞİZ”

 

Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında tekrar başlaması ile ilgili düşüncelerini aktaran Rektör Ahmet Çamsarı, “İki yıl boyunca zor bir süreç atlattık. Öğrencilerimize online olarak eğitimi kesintisiz olarak verdik. İyi tepkiler aldıktan sonra da yüz yüze eğitime başladık. Çok şükür korkulacak ve telaşlanacak bir sonuç ile karşılaşmadan dönemimizi götürüyoruz. Şu ana kadar karantinaya almak zorunda kaldığımız bir yer olmadı. Yüz yüze eğitimi mümkün olduğunca aksatmadan sürdürmeliyiz. Öğrencilerimiz de bundan sonra tedbiri elden bırakmadan yüz yüze eğitime devam edebilecekler” dedi.

 

“KAZANDIĞIMIZ ÖDÜLLER VE BAŞARILAR BİZLER İÇİN ONUR VERİCİ”

 

Rektör Çamsarı, üniversitenin uluslararası değerlendirmelere göre Türkiye’deki üniversiteler arasında üst sıralarda yer alması ve yürütülen projelerin ödüller kazanmasının kendilerini onurlandırdığını söyledi.

2020 yılında açılan Onkoloji Hastanesi ve Mersin’de ilk ve tek kemik iliği nakil merkezi konumunda olan Kemik İliği Nakil Merkezi’nin açılmasıyla hasta mağduriyetini en aza indirdiklerini söyleyen Çamsarı, “Hastane ve kemik iliği nakil merkezinin eksikliğini hep hissediyorduk. Vatandaşlarımız hep şehir dışına çıkmak zorunda kalıyorlardı. 100-150 yataklı ve bütün bölümleri içeren hastanemizi inşa ettik. Bu sayede de hasta mağduriyetinin büyük oranda önüne geçtik. Kemik İliği Nakil Merkezimizde ise ilk nakil denemeleri başarılı oldu. Aynı anda dört hastaya nakil yapabiliyoruz. İnşallah ileride kapasitemizi arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“2750 YABANCI ÖĞRENCİMİZ OLDU”

 

Son dönemde Üniversiteyi tercih eden yabancı uyruklu öğrenci sayısındaki artışı da değerlendiren Çamsarı, “Son üç yıldaki artışla birlikte 85 ülkeden 2750 yabancı öğrencimiz oldu. Mersin, yabancı öğrenciler için büyük bir fırsat. Barınması kolay bir şehir, ulaşımında da sıkıntı yok. Yabancı öğrenci sayımızı arttırırken, eğitim kalitesini de korumak istiyoruz” dedi.

 

İLK CANLI YAYINDA KİMLE GÖREV ALDI?

 

Yayın sonunda keyifli bir program gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, canlı yayını izleyen tüm izleyicilere ve yoğun emek harcayan ve tümü İletişim Fakültesi'nden olan canlı yayın ekibine teşekkür etti.

Kampüsten programında görev alan isimler şu şekilde:

Sunucu: Deniz Yaramış

Yönetmen: Zelal Duman

Resim Seçici: Arş. Gör. Yusuf Duru

KJ: Arş. Gör. Servet Dönmez

Canlı Yayın:  Öğr. Gör. Tahir Özüölmez ve Öğr. Gör. Alp Şahin Çiçeklioğlu

Kameramanlar: Bilinda Özdemir -Azad Tan- Cavid Rzayev

Ses: Beyza Nalpara

VTR: Melek Amrahova

Stüdyo Şefi: Muhammet Er

Kamera Arkası: Ömer Kutay Seyrek ve Yılmaz Kaan Göçbak (Haber Merkezi)