Tarsus mucizesi | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus mucizesi

Zorlu TFF 2. Lig’de 3 maça teknik direktörsüz çıktı. Yardımcı teknik direktörün motivasyonuyla sahaya çıkan Tarsus İdman Yurdu oyuncuları 3 maçı da kazanarak büyük bir sürprize imza attı. Şehri ve kulübü yeniden hareketlendirdi.

Tarsus mucizesi


ZELİHA ÖZİPEK

 

Sezona büyük beklentiyle giren ama sezon içinde alınan kötü sonuçlarla 3 teknik direktörün değiştiği, başkanının istifadan döndüğü, yönetimin krize girdiği Tarsus İdman Yurdu’nda, umutları Tarsus sevdalısı yardımcı antrenör Birol Erol yeşertti. Takımın hocasız kalmasıyla 3 maçtır takımın başında maça çıkan Erol, 3’te 3 yaptı. Takıma 3 maçta 9 puan kazandırarak krizin derinleşmesini önledi. Takıma yeniden ruh üfleyen, tribünleri yeniden coşturan Birol Erol gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

 

“ABİLİK, HOCALIK YAPIYORUZ”

 

Bu sezon takımda tane hocanın istifa ettiğini belirten Birol Erol, Eskişehir maçına iki gün kala takımın hocasız kaldığını belirtti. O aşamada kendilerine görev düştüğünü belirten Erol, “Bizler kulüp personeliyiz. Bize görev verildi, abilik, hocalık yapma adına. Bizde hiçbir menfaat ve beklenti içinde olmadan görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Kendi bildiğimiz doğrularla adil bir şekilde görev yapmaya çalıştık çocuklarda bize güvendi ve bu güven sahada karşılığını buldu. 3 maç galip ayrıldık sahadan” dedi.

 

KRİZLERDEN FUTBOLCULAR ETKİLENDİ

 

Sezon başı takımdan beklentinin büyük olmasının, alınan istenmeyen sonuçların, 3 hocanın istifasının, yönetimin geçirdiği zor günlerin futbolcuları kötü etkilediğini söyleyen Erol, “Bunların sonucunda istenen sonucu alamayan takım üstünde daha büyük bir baskı oluştu. Ama biz bu takımın birkaç galibiyetle kendine geleceğini zaten biliyorduk. Yeter ki birlik olalım her şeyi başaracağımızı biliyorum. Şu an yönetim, futbolcu, hoca, taraftar o birlik havasını yakaladık” ifadelerini kullandı. Özellikle Başkanın istifasının futbolcularda çok kötü bir etki yarattığını belirten Erol, o belirsizliğin futbolcuların performansını etkilediğini, Başkanın geri dönüşünün de güzel performansın ortaya çıkmasında çok etkili olduğunu söyledi.

 

HER ŞEYDEN ÖNCE BU TAKIMIN TARAFTARIYIM

 

Kulüpçü olduğunu belirten Erol, “Bu takımın her şeyden önce taraftarıyım, futbolculukta yaptım, antrenörlükte yaptım nerede olursam olayım benim için görev fark etmez. Görev alırız, almayız fark etmez biz bu takımın sevdalısıyız” dedi.Takımın şampiyonluk seviyesinde olduğunu belirten Erol “Eksiklikler olabilir ama şampiyonluğun her zaman en büyük adaylarından biriyiz. İnşallah bu seri devam eder ve lig sonunda gülen taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.