Kadınlar sokaklarda olacak | Güney Gazetesi Mersin

Kadınlar sokaklarda olacak

Mersin Kadın Platformu üyeleri, kadınlara karşı işlenen suçların cezasızlığına ve kadınların öz savunma haklarının ihlaline tepki gösterdiler. Yapılan açıklamada aynı zamanda Kasım ayı boyunca kadın hareketinin yapacağı eylem etkinlik programı paylaşıldı.

Kadınlar sokaklarda olacak


Mersin Kadın Platformu adına konuşan Zeynep Benli, her günlerinin mücadele, dayanışma ve birliktelikten aldıkları güçle geçtiğini, erkek devlet şiddetine karşı sokaklardan seslerini yükselttiklerini söyledi.

 

“FAİLLER KADINLARIN EN YAKININDA OLANLAR”

 

1960’dan, Mirabel kardeşlerden beri devam eden bu mücadelenin bugün ülkenin dört bir yanında tüm kadınlarca yürütülmeye devam ettiğini söyledi. Sadece Ekim ayı şiddet çetelesinde 14’ü şüpheli olmak üzere 23 kadın katliamının olduğunu belirten Benli, “Failler ise kadınların en yakınında, hanesinde olanlar. İktidarının kadın ve LGBTİQ+ düşmanı politikaları, patriyarkanın yakıcı yüzünü gösterdikleri cezasızlık sistemi kadın katliamlarını her geçen gün tırmandırırken, teşvik ederken kendi hayatını kurtarmak için özsavunma uygulayan Çilem onlarca yıl hapis cezası ile cezalandırılıyor” dedi.

Erkek devletin itaat altına almak istediği ve bunun için tüm baskı ve zor araçlarını üzerinde kullandığı kadınların ve LGBTİQ+ların bir yandan şiddet ile mücadele ederken bir yandan da ekonomik krizin getirdiği tüm koşullarla yaşamaya çalıştığını söyleyen Benli, “Hayatın tüm alanlarından koparılmak istendiğimiz her gün bir kez daha olduğumu her yerden eşitlik, özgürlük ve yaşam taleplerimizi yükseltiyoruz” dedi.

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİZ”

 

En temel hak taleplerinin bile terörizm ile damgalandığı, kadın ve LGBTiQ+ların, sivil toplum örgütlerinin baskı altında olduğu, gazetecilerin, siyasetçilerin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının bile düşüncelerinden dolay tutuklandığı, kadın örgütlerinin, yerel yönetimlerin, üniversitelerin bile kayyumla baskı altına alındığı, mevcut anayasal hakların bile yok sayıldığı bir dönemde şiddet karşısında susmadıklarını dile getiren Benli, “Karşımıza çıkan tüm şiddet biçimlerine karşı Mirabel Kardeşlerin şiarıyla, isyanıyla duruyoruz. En temel güvencelerimizden olan İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyerek duruyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden bahsetmekten bizleri men edebileceğini düşünen 12. Cumhurbaşkanı karşısında İstanbul Sözleşmesi biziz diyerek duruyoruz” dedi.

Bu sene yükselttikleri sesleri ve dayanışmalarıyla 25 Kasım’ı karşıladıklarını söyleyen Benli, yaklaşan tarihlerde Mersin’de yapılacak olan eylem ve etkinliklerini şu şekilde paylaştı.

12 – 13 Kasım – ‘Farklıyız Birlikte Güçlüyüz’ Panel / Yedi Renk Derneği , 13 Kasım Cumartesi – ‘Ekonomik Kriz, Yoksulluğun Kadınlaşması’ Buluşma / Mor Dayanışma, 17 Kasım – Yenişehir İlçesi Sinevizyon Gösterimi / HDP Kadın Meclisi ve TJA , 18 Kasım – Toroslar İlçesi Sinevizyon/ Film Gösterimi / HDP Kadın Meclisi ve TJA , 19 Kasım - Flört Şiddeti ve Duygusal Manipülasyon Atölyesi / Kampüs Cadıları, 19 Kasım – Tarsus İlçesi Fahrettin Paşa Kadın Buluşması /HDP Kadın Meclisi ve TJA, 18 -19 – 20 Kasım – Toroslar, Akdeniz ve Tarsus İlçeleri Mahalle Çalışmaları / Mimoza Kadın Derneği, 20 Kasım Cumartesi – Yenişehir ve Mezitli İlçe Buluşmaları / Mor Dayanışma, 20 Kasım Cumartesi – Mersin Kadın Platformu Kadın Buluşması / 13.00 – 16.00 Özgür Çocuk Parkı, 20 Kasım Cumartesi – TİP’li Kadınlar’ın düzenlediği film gösterimi / 19.00 Türkiye İşçi Partisi İl Binası, 23 Kasım Salı -  Mahpus kadınlara kart yazma / 12.30 İnsan Hakları Derneği Binası, 25 Kasım Perşembe – 25 Kasım Yürüyüşü / 18.30 Kushimoto Sokağı, 27 Kasım Cumartesi – SES Mersin Şubesi’nin düzenlediği ‘ Şiddete, Eşitsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Çaresiz Değiliz’ Panel / Yenişehir Akademi Salonu (Haber Merkezi)