Belediye başkanına azmettirme suçlaması | Güney Gazetesi Mersin

Belediye başkanına azmettirme suçlaması

Mersin’in Mut ilçesinde harita mühendisi Akif Çetin, belediye çalışanı olan 8 kişinin saldırısına uğradı. Çetin’in avukatı Behiye Çetin, sosyal medyada MHP’li Mut Belediyesini eleştirdiği için hedef gösterilen Akif Çetin’in, belediye başkanı Volkan Şeker’in azmettirmesi ile saldırıya uğradığını iddia ederek hem başkan hem de 8 belediye personeli hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Belediye başkanına azmettirme suçlaması


ABİDİN YAĞMUR

 

MHP’li Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker’in bazı uygulamalarını eleştiren, bazı alanlarda usulsüzlükler yapıldığını ileri süren harita mühendisi Akif Çetin, bu iddialarını sosyal medyada dile getirmesinden kısa süre sonra 8 kişilik grubun saldırısına uğradı.

Akif Çetin’in avukatı Behiye Çetin, saldırının ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu ve olayın arkasında belediye başkanı ile 8 belediye çalışanının olduğunu iddia etti.

 

FARKLI ARAÇLARLA OLAY YERİNE GELDİLER

 

Suç duyurusu dilekçesinde yer alan iddialara göre saldırı, 19 Ekim Salı günü gerçekleşti. İddiaya göre, Akif Çetin, Mut Belediyesi çalışanı olan, aynı zamanda taksicilik yapan S.K ile M.A.M’yi aradı ve araç istedi. Adı geçen kişiler Akif Çetin ile yanındaki arkadaşını araçla aldı. Mersin’e ne kadara götürüleceği pazarlığı yapılırken S.K ve M.A.M’yi aracı bir petrol istasyonu önünde durdurdu. Akif Çetin kahve içmek için araçtan indi. O sırada H.U ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi olay özel araçla olay yerine geldi. İkilinin telefon görüşmeleri yapmalarının ardından bir özel araç daha istasyona geldi, içinden 3 kişi çıktı.

Sayıları 5’i bulan bu şahıslar, o sırada bankta oturmakla olan Akif Çetin’in yanına gelerek belediyeyle ilgili paylaşımları ve eleştirileriyle ilgili tartışmaya başladı. 5 kişilik gruptan bazıları, “Belediye ile ilgili konuşma. Başkan senin defterini dürdü” diyerek tehdit etti.

Tartışmalar sürerken bir başka özel araç olay yerine geldi ve araçtan inen 3 kişi yolun karşısında beklemeye başladı.

 

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILARI DA OLAY YERİNDE

 

Akif Çetin, bu kişilere doğru giderken içlerinden biri demir sopa ile Çetin’in başına vurdu. Darbenin etkisiyle Çetin yere düştü ve baygınlık geçirdi. Ancak saldırganlar vurmaya devam etti.

Saldırıda baş bölgesinden ağır yaralanan Akif Çetin hastaneye kaldırılırken saldırganlar ve gözcüler geldikleri araçlarla olay yerinden kaçtı.

Saldırı öncesinde ve saldırı anında yaşananlar ise çevredeki işyerlerin kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarını inceleyen avukat Behiye Çetin, saldırıya katılan ya da on an şüpheli biçimde orada bulunan kişilerin  M.A.M, (Mut Belediyesi Başkan Yardımcısı), S.K, (Mut Belediyesi Başkan Yardımcısı), K.K (Taksi şoförü,  H.U (Mut Belediyesi memuru, aynı zamanda taksi işleticisi), M.Y (Mut Belediyesi Fen işleri memuru),  A.S.K olduğunu tespit etti.

Adı geçen kişiler hakkında kasten yaralama iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken MHP’li Mut Belediye Başkanı hakkında da kasten yaralama ve azmettirme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Çetin, görüntü kayıtlarında görülen ancak maskeli olduğu için tanınmayan 2 kişi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

 

MAĞDUR ŞU AN HASTANEDE

 

Avukat Behiye Çetin, saldırganların, saldırıdan kısa süre sonra mağdur Akif Çetin hakkında hakaret iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını da kaydetti.

Çetin, suç duyurusu dilekçesinde, “Müvekkilimizin gözaltı sonrasında, son derece haksız bir karar ile Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı hastanesine sevk edilmesine sebep olmuşlardır. Olayın ortaya çıkmaması için sahip oldukları nüfusu kullanarak delilleri yok etmeye dönük eylem içerisinde olan şüpheliler, canavarca hisle müvekkilimize öldürmeye çalıştıkları gerçeğini kapatmak için, hakkında tehdit ve hakaretten şikayette bulunmuşlardır. Akıl hastası olduğunu bildikleri halde müvekkilimize karşı canavarca his beslemekten geri duramayan şüpheliler, tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi gerekirken müvekkilimizi cezaevine göndermeye çalışmışlardır” ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE BAŞKANININ İLİŞKİSİ ARAŞTIRILMALI

 

Tamamı belediyede çalışan ve Ülkü Ocaklarına üye olan saldırganların suçu bir kişiye yıkmak istediklerini, bu nedenle delil karartma yolunu seçtiklerini de iddia eden Çetin, soruşturma dosyasına giren 5 CD’den 4’ünün kırık, delinmiş ve çalışamaz durumda olduğunu, sadece bir CD’den görüntülerin izlenebildiğini ifade etti.

Çetin, görüntü kayıtlarının depolandığı CD’lerin kullanılmaz hale gelmesi nedeniyle 2 polis memuru hakkında da görevi kötüye kullanma iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Çetin dilekçesinde, “Şüphelilerin tamamı Mut Belediye başkanı Volkan Şeker’in yakın çalışma arkadaşıdır. Yine haricen edindiğimiz bilgiye göre, şüphelilerin tamamı Volkan Şeker talimatı ile hareket eden kimselerdir. Bu nedenle müvekkilimize karşı işlenen kasten öldürmeye teşebbüs suçunun azmettiricisi Belediye başkanı olma ihtimali yüksektir. Bu nedenle Volkan Şeker’in de kullandığı tüm telefonların arama kayıtları incelenmelidir” talebini getirdi.

 

“MUT ÇETELERİN HÜKÜM SÜRDÜĞÜ BİR YER OLUR”

 

Avukat Behiye Çetin, gazetemize yaptığı açıklamada, Akif Çetin’in ağır şekilde yaralandığını, işitme kaybı yaşadığını ve kronik ruhsal hastalığı nedeniyle şu an Adana’da hastanede tedavi altında olduğunu kaydetti.

Akif Çetin’in, Mut Belediyesindeki kimi uygulamaları deşifre ettiği için hedef alındığını kaydeden Behiye Çetin, şunları söyledi:

“Mut Belediyesi çalışanları ve siyasi aktörleri, kendilerine muhalif olan ancak yine de Mut’un çocuğu olan kişileri, şiddet ile sindirmeye çalışarak, kanaatimizce, tartışacak yeterli akıl ve bilgi birikimine sahip olmadıklarını göstermişlerdir. Siyaset, hoş görü sahibi, birleştirici ve yapıcı aktörlerin yer aldığı bir arenadır. Aksi kişiler, kafa kol ve menfaat ilişkileri ile sağladıkları korku ortamını ancak bir süre devam ettirebilirler ve sonunda siyaseten kaybetmeye mahkumdurlar.  Mut çetelerin hüküm sürdüğü, herkesin bildiği ancak herkesin sustuğu, korkunun esiri insanların olduğu bir yere dönüştürülmek istenmektedir. Herkes susar ve korkar ise, eline silahı alanın meşru kabul edildiği bir Mut oluşacak ve hiç kimse için güvenli bir yer olmayacaktır.”