“Türkiye’nin kopmaz bir parçasıyız” | Güney Gazetesi Mersin

“Türkiye’nin kopmaz bir parçasıyız”

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl Kıbrıs’ta düzenlenen 3. Liderlik Akademisi Girne’de başladı. Toplantıya KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılarak konuşma yaptı.

“Türkiye’nin kopmaz bir parçasıyız”


ALİ ADALIOĞLU

 

Silifke Ticaret Odası tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Liderlik Akademisi” KKTC’nin Girne kentinde başladı.

Üç gün sürecek etkinliklerin açılışına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin tatar, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu, Silifke Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, dört yüzün üzerinde oda başkan- yönetim kurulu üyesi ile akademisyen katıldı.

Liderlik Akademisi’nin açılış konuşmasını yapan Silifke Ticaret v e Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Liderlik Akademisi ile ilgili bilgi vererek, “Etkinlik kapsamında oda ve borsalarla işbirliği anlaşması yapılarak, Akademik bilgi ile iş dünyasının buluşması sağlanmıştır. Liderlik Akademisi ve sosyo- kültürel etkinliklerle sizlerle buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Amacımız Silifke’mizi marka kent yapmaktır. Gelenekselleşen Liderlik Akademisi bu konuda bizim için oldukça önemlidir. Bu konudaki çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdüreceğiz” dedi.

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok da yaptığı konuşmada, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, Silifke’nin tarihi, ticari ve ekonomisi ile bilgi verdi.

 

HİSARCIKLIOĞLU: KKTC’YE UYGULANAN TİCARİ AMBORGO KALKMALIDIR

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasına böylesi bir etkinliği düzenleyen Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum. Ayrılmaz bir bütünüz. KKTC Ekonomisi de kendi ayakları üstünde durmak zorundadır. Bunun için ikili ilişkiler çok önemlidir. Bu tür organizasyonların KKTC’nin ekonomik gelişimine de önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. KKTC uygulanan ambargonun kalkması için çalışmalar yapıyoruz. Biz her zaman KKTC’nin ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

TATAR: TÜRKİYE’NİN KOPMAZ BİR PARÇASIYIZ”

 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Liderlik Akademisi’nin KKTC’de yapılmasından mutluluk v onur duyduklarını ifade ederek, “Biz her zaman kendimizi Türkiye’nin kopmaz bir parçası olarak görüyoruz. Son zamanlarda temaslarımız arttı. Bu KKTC için çok önemli. Biz Avrupa Birliği içinde yalnızlığa itiliyoruz. Akıllı olmamız gerekiyor. Biz Rum tarafına saygıyı gösteriyoruz. Bizim de egemenlik hakkımız v ar. Onların da buna saygı göstermesi lazım. KKTC olarak ticaretimizi artırmak zorundayız. Her zaman söylüyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti cennetten kopma bir yerdir. Asıl gelişme noktamız turizm olmalıdır” dedi.