“30 sayılık farka aldanmamak lazım” | Güney Gazetesi Mersin

“30 sayılık farka aldanmamak lazım”

Belarus temsilcisi BC Horizont Minsk’i 30 sayılık farkla 78-48 mağlup eden Çukurova Basketbol Kulübü, yenilgisiz bir şekilde yoluna devam ederken ÇBK Baş Antrenörü Olcay Orak, takımın yorgunluğuna dikkat çekti. Orak, “Çok da iyi oynamadığımız bir günde 30 sayılık farka aldanmamak lazım. Haftada çift maç oynamamızın yorgunluğunu bu maçta ciddi şekilde hissettik” dedi.

“30 sayılık farka aldanmamak lazım”


NİHAT ALTUNTAŞ

 

EuroCup Women C Grup’ta mücadele eden ve gruptaki dördüncü maçında Belarus temsilcisi BC Horizont Minsk’i konuk eden temsilcimiz Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, karşılaşmadan özellikle Temi Fagbenle’nin etkili oyunuyla 78-48 galip ayrıldı. Oynadığı 4 karşılaşmayı da kazanarak üst tura çıkmayı garantileyen ÇBK, gruptaki son 2 maçını Polonya deplasmanında oynayacak. 25 Kasım'da UMCS Lublin'e, 2 Aralık'ta ise Enea Gorzow'a konuk olacak olan turuncu-lacivertliler, daha sonra bir üst turdaki eşleşmeyi bekleyecek.

Orak, “Dürüst olmak gerekirse bizim için iyi bir gün değildi. Hem defans hem de ofansta çok basit hatalar yaptık ama bunu düzelteceğiz. Çünkü biz EuroCup'ın en büyük favorilerinden biriyiz ve bu yüzden daha iyi oynamalıyız. Rakibimiz Horizont'u da gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Lublin ve Gorzow takımları ile Polonya'da oynayacağımız maçlarda atabildiğimiz kadar fazla basket atıp hem göze hoş gelen oyunumuzu sürdürmek hem de averaj farkını daha yukarılara taşıyarak ilk 32 sıralamasında avantaj elde etmek istiyoruz” dedi.

Takımın yorgunluğuna dikkat çeken ÇBK Baş Antrenörü Olcay Orak, “Çok da iyi oynamadığımız bir günde 30 sayılık farka aldanmamak lazım. Çok daha iyi hücum ve çok daha iyi müdafaa edebilirdik. Takım çift maç oynamanın yorgunluğunu bu hafta çok ciddi hissettik. Takımda bir yorgunluk var. Galatasaray maçına kadar dinlenip, antrenmanımızı da yaptıktan sonra en iyi şekilde maça hazırlanacağız” dedi.

 

SÜPER LİG’DE RAKİP GALATASARAY

 

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Lig’de 3’te 3 yapan Çukurova Basketbol, yarın ligin güçlü takımlarından Galatasaray’ı Servet Tazegül Stadı’nda konuk edecek. Karşılaşma saat 13.00’te başlayacak ve TİVİBU Spor’dan canlı yayınlanacak.