Umutlar Solmasın Derneği yeni binasına kavuştu | Güney Gazetesi Mersin

Umutlar Solmasın Derneği yeni binasına kavuştu

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Belediyesi tarafından Mahmudiye Mahallesi’nde bulunan ‘Umutlar Solmasın Engelli Hakları Koruma Derneği’ne tahsis edilip baştan sona düzenlenen binanın açılış törenine katıldı.

Umutlar Solmasın Derneği yeni binasına kavuştu


Burada bir konuşma yapan Başkan Gültak,  “Engelli derneklerimizi her zaman destekliyoruz. Türkiye’de 7 tane engelli kooperatifinin 7’ncisini Mersin’e biz açtırdık. Engelsiz e-ticaret yapan tek kooperatif var o da Mersin’de ve bizim kooperatifimiz. Bayağı bir üretim de yapıyorlar. Metropol civarında, 2 kadın kooperatifi ile bir engelli kooperatifimize ürünlerini satıp gelir elde edebilecekleri Kadın Emeği Diyarı’nı ücretsiz tahsis ettik” dedi.

Umutlar Solmasın Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Hatice Ekici ise konuşmasında; “Dernek olarak bu mücadeleyi 6 yıldır sürdürüyor ve aylık bin lira kira veriyorduk. Sayın Belediye Başkanımız Gültak, bu binayı derneğimize tahsis etti. Bu kutlu yolda, desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a, başkan yardımcılarımıza ve bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyor, emeklerine ve yüreklerine sağlık diyorum” dedi. Mahmudiye Mahalle Muhtarı Fahri Kuşçu da, “Derneğimizi, Sayın Gültak Başkanımız bize tahsis ettikten sonra kısa sürede bu konuma getirdik. Engelli arkadaşlarımız için, gelip sohbet edebilecekleri, etkinlikler yapabilecekleri güzel bir mekân oldu. Desteğinden dolayı Başkanımız Sayın Gültak’a ve başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, Akdeniz Belediyesi tarafından Mahmudiye Mahallesi’nde; ‘Umutlar Solmasın Engelli Hakları Koruma Derneği’ne tahsis edilen binanın açılışı, Başkan Gültak, dernek yönetimi, üyeler, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)