Kumaş Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu | Güney Gazetesi Mersin

Kumaş Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından düzenlenen Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması 10. yılında büyülü bir geceye imza attı. Dokuma kumaşın değerini ortaya koyan, tasarımcı adayları ve tasarımcılar için özgür ve yaratıcı bir ruh oluşturmalarını sağlayan ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nın finali Adana Müzesi (Eski Milli Mensucat Dokuma Fabrikası)’nde gerçekleşti.

Kumaş Tasarım Yarışmasında ödüller sahiplerini buldu


Adana Eski Milli Mensucat Dokuma Fabrikası’nın büyüleyici atmosferi, 10 finalistin bin bir emekle tasarladığı kumaş defilesi ile birleşti. TİM Başkan Vekili Zeki Kıvanç ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin sponsor teşekkürlerinin ardından gecenin en heyecanlı anı yaşandı. Yarışmada birinciliği Kleopatra’nın Aşkı teması ile Sema Arı, ikinciliği Yaşam Mücadelesi teması ile Demet Yavuzyiğit ve üçüncülüğü Silhouette of Nature teması ile İpek Çakır kazandı.

Finalistler arasında dereceye layık görülen tasarımcılardan, 1.’ye 50 bin TL yurtdışı eğitim ödülü ve öncesinde yabancı dil desteği, 2.’ye 40 bin TL, 3.’ye 30 bin TL para ödülü verilirken, dereceye girmeye hak kazanan tüm finalistlere Masaüstü Armürlü Dokuma Tezgahı ve öğrenim gördüğü üniversiteden birer öğretim üyesi ile birlikte 08.02.2022 tarihinde Paris’te düzenlenecek Uluslararası Premiere Vision Tekstil Fuarı’na katılım sağlama hakkı sağlandı. (Haber Merkezi)