Mersin Barosu Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Barosu Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi

Mersin Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi. Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir konuşmasında, Cumhuriyet olmadan demokrasinin kökleşmesinin mümkün olmayacağını vurgulayarak, “Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek, kazanımlarına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir” dedi.

Mersin Barosu Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi


Avukatlar, stajyer avukatlar, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, İyi Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünzile Kuru,  Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ertekin, İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ersin Görgün ve Oda Sekreteri Emin Levent Türkili ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy’un katılımıyla Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Biriminde düzenlenen resepsiyona, Baro Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri sahipliği yaparak, konuklarla tek tek ilgilendi.

 

“CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMAK, AYDINLIK YARINLARA SAHİP ÇIKMAKTIR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Baro Başkanı Özdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim En Büyük Eserimdir’ dediği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını, Mersin Barosu ailesinin tüm ferdiyle ve konuklarla birlikte kutlamanın onurunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz’ dediği günden bu güne, Cumhuriyetle uzanan aydınlık yolda ilerliyoruz. 98. yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz, aziz Türk milletinin her türlü zorluk ve imkânsızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir. Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır. Cumhuriyetimiz, bugünkü modern ve demokratik değerlere dayanan güçlü devlet ve toplumsal yapımızın temelindeki en önemli harçtır. Cumhuriyet olmadan demokrasiyi köklü hale getirmek mümkün değildir.  Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Büyük fedakarlıkla kurulan Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek, kazanımlarına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir. Cumhuriyete sahip çıkmak, aydınlık yarınlara sahip çıkmaktır.

 

“ÜLKENİN KURUCU İRADESİNE BUGÜN DE YARIN DA MİNNETTAR OLACAĞIZ”

 

Her zaman minnetle andığımız bu ülkenin kurucu iradesine dün olduğu gibi bugün de, yarın da minnettar olacağız. Gücünü milletten alan Cumhuriyetimiz, milli iradeye yönelen hiçbir ihanete geçit vermeyeceğini, Cumhuriyeti hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde olacağını bütün dünyaya her zaman gösterdi ve gerektiğinde tekrar gösterecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyor, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” ifadesini kullandı.