Katliamı durdurun | Güney Gazetesi Mersin

Katliamı durdurun

Erdemlinin ormanlık alanlarında kadim ardıç ağaçlarının kesilip biyokütle santraline yakıt yapıldığı iddiası gazetemiz tarafından gündeme getirilmişti. Mersin Kent Konseyi bu katliama duyarsız kalmadı, “katliamı durdurun” çağrısı yaptı. Katliam meclis gündemine de taşındı.

Katliamı durdurun


ABİDİN YAĞMUR

 

Karaman’da kurulan bir biyokütle enerji santralinin yakıt ihtiyacı için Mut ve Erdemli ilçelerindeki ormanlık alanlardan ardıç kesimi yaptığı iddiası yöre halkı tarafından CİMER’e taşınmıştı.  Mersin Kent Konseyi, yöre köylülerinin iddialarını birinci el kaynaklardan dinledi. Konsey toplantısına katılan yöre köylüleri, hangi bölgelerde, ne kadar ardıç ağacı kesildiğini ayrıntılarıyla anlattı. Görüşmenin ardından Kent Konseyi ve Mersin Barosu, ağaç katliamının durdurulması çağrısında bulundu.

 

 

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN İSYAN ETTİ

 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de, TBMM Genel Kurulunda söz alarak katliamın durdurulması çağrısında bulundu. Gökçel, Erdemli ilçesine bağlı Güzeloluk ve Akpınar Mahallelerinde ardıç ağaçlarının kesildiğini belirterek “Yaklaşık 4 bin dönümdeki ardıç ağaçları enerji üreten santrallerde yakılmak için katlediliyor.  Ardıç ağacının son yıllara kadar her türlü kesimi yasaklanmıştı. Şimdi ne oluyor da içinde 700 yıllık anıt ağaç olan ardıçları katlediyorsunuz? Derhâl Güzeloluk ve Akpınar'daki kesimleri durdurun; ormanlarımıza, yeşil alanlarımıza kıymaktan vazgeçin” diye konuştu. 

 


  Katliamı durdurun