BTP 8. Mersin il kongresini yaptı | Güney Gazetesi Mersin

BTP 8. Mersin il kongresini yaptı

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 8. Mersin İl Kongresi’ni Genel Başkan Hüseyin Baş’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Ramiz Akın’ın İl Başkanı seçildiği kongrede, iktidarı eleştiren Baş, “Türkiye ekonomisinin ve Türkiye hukukunun ne hale geldiğini hep beraber görmüş durumdayız. Bize ananında al git diyenlere karşı, Mevlana gibi ‘ne olursan ol yine gel’ diyen bir zihniyet lazım” ifadelerini kullandı.

BTP 8. Mersin il kongresini yaptı


Bağımsız Türkiye Partisi’nin mecliste temsiliyeti olmadığını söyleyen Baş, “İddia ediyorum sizin oy verdiğiniz muhalefet partilerinin herhangi birinin başında ben olsaydım iktidarı titretirdim. Şimdi sizin seçtiğiniz insanlar bizden bin yıl gerideler.  Geliştirdikleri çözüm önerileride bin yıl geride” dedi.

Özelleştirmeler hakkında konuşan Baş, “Türkiye ekonomisinin ve Türkiye hukukunun ne hale geldiğini hep beraber görmüş durumdayız. Bize ananında al git diyenlere karşı, Mevlana gibi ne oluşan ol yine gel diyen bir zihniyet lazım. Ama arkadaşlar artık bardak taşmaya başladı. Ama merak ettiğim bir konu var. Bir belediyeyi veremeyen hükümetin, iktidarı nasıl vereceğini ben çok merek ediyorum. Cevap çok basit siz bize güvenip arakamızda durduğunuz sürece biz bu iktidarı alır, ülkeyi de istenilen seviyeye taşırız. Devlet biziz. Devlet sizlersiniz. Bunlar kimin malını kime sorarak özeleştiriyor? Bu satılan tüm mallar bizlerin. Ve size soruyorum var mısınız bunlara sahip çıkmaya?” ifadelerini kullandı.

 

Yakın zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamaya dikkat çeken Baş, “Soylu, ekonomik olarak Avrupa’dan geride olduğumuzu sonunda kabullendi. Fakat Avrupa’nın ahlakı bizden iyi değil dedi. Ama açıklamanın doğrusu bizim ahlaki yapımız Avrupa’dan iyi ’idi olmalıydı. Çünkü Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette, Bursa Amerikan Kolejinde Hristiyan ediliyor diye kolej kapatılmıştı. Ama senin milyarlarca para akıttığın vakıflarda erkek çocuklarına tecavüz edildi ama sen bir kereden bir şey olmaz dedin.   Bu ülkede ahlak bırakmadınız. Başörtüsünün altına sığınıp bütün ahlaksızlıkları bu millete alıştıran son 20 yıllık iktidardır” açıklamasını kullandı. (HABER MERKEZİ)