ÇBK, BOTAŞ’I DEVİRDİ: 68-56 | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK, BOTAŞ’I DEVİRDİ: 68-56

Yoğun maç programına rağmen yenilgi yüzü görmeyen ÇBK, evinde ağırladığı BOTAŞ’ı 68-56 mağlup etti.

 ÇBK, BOTAŞ’I DEVİRDİ: 68-56


 

NİHAT ALTUNTAŞ

 

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü, Servet Tazagül Spor Salonu’nda BOTAŞ’ı ağırladı. Taraftarın da yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada ÇBK, rakibini özellikle 2. Yarıdaki sert savunmasıyla 68-56 mağlup etti.

Kuanitra Holingsvorth, Tiffany Hayes, Shavonte Zellous, Temi Fagbenle ve Asena Yalçın ilk beşiyle maça başlayan temsilcimiz, Holingsvorth ile pota altında bulduğu sayıyla maçın ilk sayısını attı. Hayes ve Zellous ile dışarıdan ve içeriden bulduğu sayılarla maçın başında öne geçmeyi başaran temsilcimiz savunmada açıklar vermeye başlayınca BOTAŞ fırsatı iyi değerlendirdi ve ilk çeyrek sona ererken 17-17 eşitlik sağlandı.

2. çeyreğe iyi başlayan temsilcimiz skora 25-19’a getirerek avantajı tekrardan eline aldı. Özellikle Esra Ural Topuz ile pota altında kontrolü elinde tutan temsilcimiz rakibi karşısında ilk yarıyı 33-25 önde kapattı.

3. çeyrekte hücum ağırlıklı oynayan temsilcimiz Tiffany Hayes ile bulduğu sayılarla aradaki farkı iyice açtı ve 64-48 önde giren ÇBK oldu.

Son periyotta sayı bulmakta zorlanan temsilcimiz, aradaki farkın iyice kapanmasına neden olsa da rakibi karşısında iyi direnen ÇBK, maçı 68-56 kazanmasını bildi.

Maçın en skorer ismi 19 sayıyla Tiffany Hayes olurken, BOTAŞ’ta Jelena Dubljevıc’in 17 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.