Sağlık Müdürlüğü ihalesi meclis gündeminde | Güney Gazetesi Mersin

Sağlık Müdürlüğü ihalesi meclis gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan Donanım, Altyapı ve Sistem Bileşenleri Alım ihalesinin iptal edilmemesini ve mahkeme kararına rağmen ürünlerin teslim alınmasını sert bir dille eleştirdi.

Sağlık Müdürlüğü ihalesi meclis gündeminde


Söz konusu ihaleye ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle daha önce 27 Temmuz 2021 tarihinde 7/48654 sayılı yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatan CHP’li Başarır, “Yapılan ihale hakkındaki iddialarla ilgili yazılı soru önergesi verdim. Ancak Sayın Sağlık Bakanı aradan yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen önergemizi yanıtlama zahmetinde dahi bulunmadı. Uyarılarımızı dikkate almadı. Geldiğimiz noktada yapılan ihale ile ilgili Kamu İhale Kurumu’nun işlemini Ankara 7. İdare Mahkemesi iptal etti” dedi.

 

 MAHKEME KARARINA RAĞMEN ÜRÜNLER TESLİM ALINDI

 

 Söz konusu ihaleye hukuken müdahil olan bir firmanın Kamu İhale Kurumu’na şikâyette bulunduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Firmanın şikayetine Kamu İhale Kurumu red yanıtı verdi. Bu durumda söz konusu firma, konuyu mahkemeye taşıdı. Ankara 7. İdare Mahkemesi, Kamu İhale Kurumu’nun red kararının iptaline oy birliği ile karar verdi. İşin daha vahim boyutu ise firma avukatının, mahkeme kararını Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne ibraz etmesine rağmen, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ürünleri teslim almasıdır” sözlerini dile getirdi.

 

 GENEL BAŞKANIMIZ BÜROKRATLARI UYARDI

 

 Yaşanan bu olayda görüldüğü gibi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bürokratlara yaptığı uyarının ne kadar yerinde olduğunu belirten CHP’li Başarır, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bürokratları haksız hukuksuz işlem yapmamaları konusunda uyarmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü bürokratları, mahkeme kararının avukat tarafından kendilerine ibraz edilmesine rağmen mahkeme kararının kendilerine tebliğ edilmediği gerekçesiyle ürünleri teslim aldı. Ortada bir yargı kararı varken, yangından mal kaçırır gibi ürünleri neden teslim alıyorsunuz? Birilerinden talimat mı aldınız?  Yapılan bu işlem kamuyu zarara uğratmak değil de nedir? Milletvekilleri olarak biz yapılan haksız hukuksuz işlemleri gerek basın açıklamalarıyla gerekse de yazılı soru önergeleriyle gündeme getiriyoruz. Ancak yaptığımız tüm uyarılar, iktidar tarafından görmezden geliniyor. Bunların sonucu olarak da hukukun üstünlüğü endeksinde elbette 139 ülke arasından 117 sırada yer alırız” sözlerini ifade etti. (Haber Merkezi)