Büyükşehirli kızlar Fenerbahçe Gelişim’i mağlup etti: 61-51 | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehirli kızlar Fenerbahçe Gelişim’i mağlup etti: 61-51

Büyükşehirli kızlar Fenerbahçe Gelişim’i mağlup etti: 61-51


 

NİHAT ALTUNTAŞ

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde zorlu Fenerbahçe Gelişim deplasmanına giden Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımı rakibini özellikle Peyton Alexıs Whıtted’ın etkili oyunuyla 61-51 mağlup etti.

İlk çeyreğe hızlı giriş yapan temsilcimiz özellikle pota altında Peyton Alexıs Whıtted ile bulduğu sayılarla skor üstünlüğünü maçın başında ele geçirdi. Fenerbahçe gelişim dışarıdan bulduğu 3 sayılarla aradaki farkın açılmasına engel olmaya çalışsa da temsilcimiz ilk çeyreği 16-7 önde kapattı.

İkinci çeyrekte de skorer oyununu sürdüren ve pota altında adeta devleşen Peyton Alexıs Whıtted, takımın sayı yükünü eline alarak aradaki farkı korudu. Savunmada açıklar veren temsilcimiz, İlknur Yıldızhan ile bulduğu sayılarla ilk yarıyı önde kapatmasını bildi. 34-24

Üçüncü çeyreğe Nilay Aydoğan’ın sayısıyla başlayan temsilcimiz maça hızlı başladı. Özellikle Peyton Alexıs Whıtted hem savunmada aldığı ribauntlarla hem de hücumda gösterdiği muhteşem performansla takımını adeta taşıdı. Nilay Aydoğan da bulduğu sayılarla Whıtted’a destek verdi: 51-34

Dördüncü çeyreğe oyuna tutuk başlayan Büyükşehirli kızlar, maç boyunca pota altındaki üstünlüğü son çeyreğe de taşıyarak oyuna tekrardan hakim oldu. Fakat Fenerbahçe Gelişim dışarıdan bulduğu 3 sayılık basketlerle beşinci dakikanın sonunda aradaki farkı iyice azaltsa da Yaren Gündüz’ün bulduğu 3 sayılık basket maçın kaderini belirledi ve Fenerbahçe o dakikadan sonra toparlanamadı. Maç Mersin Büyükşehir Belediyesi GSK Kadın Basketbol takımının 61-51’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Peyton Alexıs Whıtted 19 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Fenerbahçe Gelişim’de Selin Rachel Gül’ün 17 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı.