ZELİHA ÖZİPEK
Cumhuriyet Alanı’nda okunan istiklal marşı ile başlayan program renkli kortej yürüyüşü ile devam etti, Cumhuriyet Alanı’nda başlayan kortej festivalin yapıldığı Çamlıbel Sokağı boyunca devam etti. Yapılan kortej yürüyüşünün ardından vatandaşlara müzik dinletisi yapıldı.
Bayrak, balon ve süslerle bayram yerine dönen Çamlıbel Festival Sokağı’nda stantların çokluğu dikkat çekti.
Mersin’e ait birçok marka ve kurumun açtığı stantların yanı sıra, yöresel ürün, lezzetin sergilendiği stantlarla beraber el işi ürünleri ve sanat atölyelerinin açtığı stantlar halkın ilgisini çekti.
22 Ekim’de başlayan ve birçok sanatsal etkinlik, oyun, yarışmaların yapılacağı Mersin Çamlıbel Festivali 24 Ekim Pazar Günü saat 20.00’da Atatürk Parkı’nda Kıraç’ın vereceği konserle son bulacak.