ÇBK’dan EUROCUP’ta aynı tarife | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’dan EUROCUP’ta aynı tarife

EUROCUP’ta oynadığı ilk iki maçı da 23 sayı farkla kazanan Çukurova Basketbol, Ligdeki ikinci maçını yarın BOTAŞ ile oynayacak. Coach Olcay Orak, farktan memnun ancak oyundan memnun değil. Orak, “Daha iyi savunma yapmalıyız” dedi.

ÇBK’dan EUROCUP’ta aynı tarife


ZELİHA ÖZİPEK

 

EUROCUP’ın ikinci maçında konuk ettiği UMCS Lublin’i farkla yenen Mersin Yenişehir Çukurova Basketbol da yüzler gülüyor. İki maçı da 23 sayı farkla kazanan ÇBK, rakiplerine aynı tarifeyi uyguladı.

 

ÇBK-UMCS Lublin maçına çok sayıda basketbol sever izledi. Basketbol severler fark atılan galibiyet sonrası salondan mutlu ayrıldı. İlerleyen haftalarda pandemi önlemlerine karşın maçlara ilginin artması bekleniyor.

 

ORAK, “DAHA İYİ SAVUNMA YAPMALIYIZ”

 

Maç sonrası açıklama yapan Coach Olcay Orak farklı kazanmalarının iyi olduğunu ifade ederek, “Hücumda sıkıntı yaşamadık. Çok kaçırsak da ama farklı kazandık. Ancak, aynı şeyi savunmamız için söyleyemeyeceğim. Savunmada sıkıntılarım var. Bunu çözmemiz gerek. Özellikle Türk oyuncularımdan daha iyi savunma yapmalarını bekliyorum. Tamımızın kalitesi tartışılmaz. Ama eksiklerimizi en kısa sürede tamamlamak koşuluyla” dedi.

 

YARINKİ RAKİP BOTAŞ

 

ÇBK Ligdeki ikinci maçını yarın saat 15.00’de Servet Tazegül de Botaş ile oynayacak. Turuncu mavililer ara vermeden Botaş maçının hazırlıklarına başladı. Botaş maçı için dün ilk çalışmayı yapan ÇBK, bugün yapacağı antrenmandan sonra maç saatini bekleyecek. 

 

 

YÖNETİM OYUNCULARLA TANIŞTI

 

Öte yandan ÇBK’nın yeni yönetim kurulu oyuncularla tanışma yemeğinde bir araya geldi. Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Öner’in verdiği yemekte oyuncularla tanışan yönetim kurulu üyeleri, takımın başarılı olması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini açıkladı ve oyunculara başarı diledi.