ÇBK FARKI: 98 - 75 | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK FARKI: 98 - 75

EuroCup Women’da ikinci maçına çıkan Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol Kulübü evinde ağırladığı AZS UMCS Lublin takımını mağlup etti: 98-75

ÇBK FARKI: 98 - 75


 

NİHAT ALTUNTAŞ

Çukurova Basketbol Kulübü, EuroCup turnuvasının ikinci maçında evinde ağırladığı Polonya temsilcisi AZS UMCS Lublin takımını 98-75 mağlup ederek Avrupa arenasında 2’de 2 yaptı.

Shavonte Zellous, Kristine Anigwe, Kuanitra Holingsvorth, Tiffany Hayes ve Asena Yalçın ilk beşiyle karşılaşmaya başlayan Çukurova Basketbol Kulübü, Avrupa Kupası’nda çıktığı ikinci maçta Polonya temsilcisi AZS UMCS Lublin takımını ağırladı. Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada taraftarın da desteğini alan ÇBK, güçlü rakibini 98-75 yenerek Avrupa arenasında 2’de 2 yaptı.

İlk çeyrekte Tiffany Hayes’in üçlüğüyle maça başlayan temsilcimiz 9-0’lık seri yaparak karşılaşmaya çok iyi başladı. Pota altında çok etkili olan temsilcimiz Kristine Anigwe ve Kuanitra Holingsvorth’un skora katkısıyla ilk çeyreği 23-15 önde kapattı.

Üçlüklerin havada uçuştuğu ikinci çeyreğe Asena Yalçın’ın üçlüğüyle başlayan temsilcimiz ilk çeyrekteki skorer oyununu sürdürdü. Özellikle Yvonne Turner, Shavonte Zellous ve Şevval Akalan’ın  üçlükleriyle aradaki farkı iyice açan temsilcimiz rakibine gücünü iyice hissettirdi. Hayes’in ve Turner’ın ikili oyunlarını durduramayan Polonya temsilcisi ilk yarıyı 50-35 geride kapattı.

Üçüncü çeyreğe Tiffany Hayes’in sayısıyla başlayan temsilcimiz 15 sayılık farkı özellikle Zellous ve Kuanitra’nın skorer oyunuyla korudu. Pota altında etkili olan temsilcimiz Lublin’in ABD’li yıldız oyuncuları Kamiah Regina Smalls ve Natasha Mack’in etkili oyununa engel oldu. Çeyrek 70-55 ÇBK’nın üstünlüğüyle sona erdi.

Taraftarın da desteğiyle son çeyrekte baskısını iyice arttıran ÇBK, Tiffany ve Kristine ile bulduğu sayılarla aradaki farkı son dakikaya kadar korudu. Kristine Anigwe’in pota altındaki etkili oyunuyla son çeyrekte savunmasına iyice ağırlık veren ÇBK maçı kazanmasını bildi. Karşılaşma ÇBK’nın 98-75’lik üstünlüğüyle sona erdi.