“Çevre dostu binalar yapıyoruz” | Güney Gazetesi Mersin

“Çevre dostu binalar yapıyoruz”

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) tarafından düzenlenen sektör buluşmalarının ilk konuğu Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit oldu.

“Çevre dostu binalar yapıyoruz”


Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği’nin üyeleri ile kentin önde gelen kurumları arasında fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlemeye başladığı “Sektör Buluşmaları” toplantısının ilkinde Yenişehir Bölgesi’ndeki son gelişmeler değerlendirildi. 

Toplantıya Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Belediye Başkan Yardımcısı Berna Dinç, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, dernek yönetim kurulu ve üye temsilcileri katıldı.

 Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sivil toplum kuruluşlarıyla istişareye çok önem verdiklerini belirterek, dernek yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı uyarınca çalışmalarına devam ettikleri 1/1000 ölçekli uygulama imar planının sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Özyiğit, baştan beri tüm süreçlerde şeffaflık ve titizlikle çalışmalar yaptıklarını belirtti.

MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, Covid-19 pandemisiyle oluşan atmosferde zorlu bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçinden geçilen tüm zorluklara rağmen; MERYAP olarak ülkemizin geleceğine güveniyor ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şartlar ne olursa olsun inşaat sektörümüzde işlerimizi büyütmeye ve yeni çevre dostu yatırımlar yapmaya devam ediyoruz.

Pandemi sürecinde, artan maliyetlerde bile inşaatlarımızı durdurmadan kentimiz için çalışmaya devam ettik. Hatta tüm riskleri göze alarak, bir adım daha ilerleyerek kente, dünyaya olan sorumluluğumuzu bilerek çevre dostu yatırımlara yöneldik. Mersin bugün yeni nesil binalarıyla konuşuluyor, büyüyor. Bu vesileyle, fedakârlıkları ve yatırımları için buradaki tüm arkadaşlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Koşullar nasıl olursa olsun; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte katma değer üretmeye, yatırım yapmaya, istihdam sağlamaya ve gücümüzü aldığımız kentimizin kalkınması için çalışmaya devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)