ÇBK yarın Kayseri’de galibiyet arayacak | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK yarın Kayseri’de galibiyet arayacak

EUROCUP’ın ilk maçını deplasmanda farklı kazanan Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, yarın ligde ilk sınavına çıkacak. Dün Belarus’dan dönen Turuncu Mavililer ayağının tozuyla Kayseri’ye geçti. Coach Olcay Orak, “Lige de galibiyetle başlamak istiyoruz” dedi.

ÇBK yarın Kayseri’de galibiyet arayacak


Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK, yarın Kayseri’de oynayacağı Bellona Kayseri Basketbol maçı için Belarus’dan Kayseri’ye geçti.

 

Belarus’da Horizont Minsk ile oynadığı EUROCUP maçını farklı kazanan turuncu mavililerde hedef Lig’e de galibiyetle başlamak.

 

Horizont Minsk maçında yabancı oyuncuların yanı sıra Türk oyuncuların da istekli olması ve maça önemli katkı sağlamları Coach Olcay Orak’ı umutlandırdı.

 

Horizont maçında kaptan Shovante Zellous 30 sayı ile maçın en skorer ismi olurken 2 ribaunt, 3 asist ve 4 top çalma ile farklı galibiyete önemli katkı koydu.

Kristine Anigwe de 15 sayı 15 ribauntla double double yaparken, Tiffany Hayes  11 sayı ile çift haneli skora ulaşan üçüncü isim oldu.

 

ORAK, “LİGE DE GALİBİYETLE BAŞLAMAK İSTİYORUZ”

 

ÇBK Baş Antrenörü Olcay Orak, ilk maçların sürprizlere gebe olduğunu ifade ederek, “Horizont karşısında ilk periyotta istediğimiz oyunu sergileyemedik. Ancak, daha sonra oyuna ağırlığımızı koyarak maçı farklı kazandık. Her geçen hafta daha iyi olacağımıza inanıyorum. Tüm oyuncularım görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştı” dedi.

 

Bellona Kayseri Basketbol maçında da dikkatli olmak zorunda olduklarını belirten Orak, “Zor bir maç olacak. Ama kazanacağımıza inanıyorum. Lig’de de hedefimiz belli. Bunun için iyi başlamak zorundayız” diye konuştu.

 

Bellona Kayseri Basketbol- Mersin Yenişehir Belediyesi ÇBK maçı Pazar günü  Kadir Has Spor Salonu’nda saat 16.00’da oynanacak. (Haber Merkezi)