2 bin kişinin ev hayali bürokrasiye takıldı! | Güney Gazetesi Mersin

2 bin kişinin ev hayali bürokrasiye takıldı!

TOKİ’nin 100 bin konut projesi kapsamında Mersin’de de 2 bin konut yapılacağı açıklanmış ve kurayla 2 bin hak sahibi belirlenmişti. Aradan 2 yıl geçti ancak bırakın inşaata başlanmasını projenin yeri bile belli olmadı. Hak sahipleri süreçle ilgili bilgi almak istiyor ancak bürokrasi koridorlarını aşamıyor.

2 bin kişinin ev hayali  bürokrasiye takıldı!


Mersin TOKİ konut hak sahipleri topluluğu TOKİ Mersin Projesi inşaatının başlatılmamasına tepkilerini dile getirmek için Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenledi.

Toplantıda hak sahipleri adına konuşan Ayşe Kılınç, “2 yıla yaklaştı birçok proje birçok bölgede yüzde kırk oranında tamamlandı ve kat kuraları da çekildi ama güzel Mersinimizde nedendir bilmem daha projenin yeri dahi belli olmadı” dedi.

“Bizler 2000 konut kurasında hak kazanmış kişileriz. İsimlerimiz okunduğunda rüyalarımız gerçek olmuştu” diyen Kılınç, “Sayın Cumhurbaşkanımıza TOKİ vasıtasıyla bu imkânı sağladığı için minnettarız.2 yıla yaklaştı birçok proje birçok bölgede yüzde kırk oranında tamamlandı ve kat kuraları da çekildi ama güzel Mersinimizde nedendir bilmem daha projenin yeri dahi belli olmadı. Hak sahipleri ile tanışmak için sosyal medyada kurduğum grupta şu an 1200 kişiyiz.  Bir yıldır bu konuyla ilgili olarak aramadığım kimse, kurum kalmadı. Sosyal medya grubunda bu konuda dayanıştığımız hak sahipleri artık bireyler yapmamızın zamanının geldiğini düşünerek bana bu özlemimizi dile getir dediler ve bu bir sorumluluğa dönüştü. Bu nedenle karşınızdayım” dedi.

 

“ÇOK AMA ÇOK KIRGINIM”

 

Kılınç, “Çok ama çok kırgınım. Onlarca kere arayıp özel kalemlerini geçemediğim bürokratlara ve siyasetçilere. Uzun süre oylarımızla bizleri temsil etsinler diye meclise gönderdiğimiz vekillerimize veya belediye başkanlarımıza sesimiz olsunlar diye ulaşmaya çalışırken basının gücünü unuttum sizlerden özür dilerim. Bu süre zarfında yalvarmadığım kimse, öpmediğim el, etek kalmadı. Anlatacak çok şey var bos verin sayın basın mensupları lütfen sesimiz olun en başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalemini geçemedim. Büyükşehir belediye başkanımız tüm parti il başkanları sesimizi duysun. Devletimiz sesimizi duyarsa bu is hallolur cumhurbaşkanımız duyarsa, o sözünü tutarsa ve Mersin’in sesini duyarsa bize çare olur” diye konuştu. (Haber Merkezi)