Sektör temsilcileri ne dedi? | Güney Gazetesi Mersin

Sektör temsilcileri ne dedi?

“Büyük Nakliyeci Buluşması” etkinliğinde sektör temsilcileri de söz alarak görüşlerini anlattı. Seçimle belirlenen bir divan heyetinin yönettiği toplantıda zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Sektör temsilcileri ne dedi?


Mersin Nakliyeciler Sitesi Başkanı Mehmet Bozkurt, 27 yıldır bekledikleri yeni nakliyeciler sitesi sorununun çözülmesinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’a teşekkür etti.

Sektör temsilcilerinden Abdullah Özer de  “Nakliye sektörümüzün sorunlarını dert ederek bu buluşmayı sağlayan Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatına, sayın genel başkanımız, sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Ülkemizin ihracatının Orta Asya'ya taşımaya çalışan nakliyecilerimiz maalesef uzun zamandır Kazakistan engeline takılmış durumdalar. Kazakistan ülkesini transit geçecek hiçbir ülke dokunamadı. Ekonomik yol olan Rusya üzerinden Kazakistan'a girerek yapabiliyor. Ama Kazakistan Türk nakliyesine güzergah şartlı geçiş belgesi dayatması nedeniyle Türk nakliyeciler maalesef Azerbaycan üzerinden Ro-ro'yla Kazakistan'a gitmek mecburiyetinde kaldılar. Bu da Türk nakliyecilerine 2500 dolar ek maliyet getirdiğinden Türk nakliyeciler, ülkemizin ihracatını tam yüz gün
yedi, tam yüz gündür ülkemizin ihracatını maalesef Özbekistan'a, Kazakistan, Kırgızistan'a ve Tacikistan'a taşıyamıyor. Yüzlerce firma, binlerce şoför maalesef bu yaptırım nedeniyle mağdurlar Sayın Genel Başkanım. Kazakistan'ı ek, Rusya'da. Sahipsiz Türk nakliye sektörüne aynı şekilde sınırlandırma getiriyor. Orta Asya Ulaşım, en ekonomik olarak Rusya üzerinden
ama Rusya sadece tüp nakliyesinde diyor ki benim ülkeme Gürcistan'dan değil Azerbaycan'a sınır gümrüğünden gideceksiniz. Bu da bize tekrar ek maliyet getirmesinden dolayı elimizde kalan sadece Kazakistan pazarlarıyla bile pazarlığını bile ihracatımızı taşıyamıyoruz. Rekabet edecek duruma gelemiyoruz” dedi. (Haber Merkezi)