MTSO: Yatırımların takipçisiyiz | Güney Gazetesi Mersin

MTSO: Yatırımların takipçisiyiz

MTSO: Yatırımların takipçisiyiz


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da “Büyük Nakliyeci Buluşması” etkinliğinde bir konuşma yaptı. Kızıltan’ın konuşmasından bazı satırbaşları şöyle:

“Burayı dolduran arkadaşlarımız Türkiye'nin yükünü çeken Dünyanın her yerine, Türkiye'nin her yerine büyük bir cefakarlıkla fedakarlıkla, çok zor şartlar altında çalışan çünkü sektörün temsilcileri. Sizin Mersin'in lojistikteki bu önemini görüp bir nakliyeciler zirvesi yapmanız gerçekten çok anlamlı. O kadar çok sıkıntıları, dertleri, sorunları var ki var ki planları var ki bu sektörün çok daha ileriye gitmesi için o kadar büyük fikirleri, iyi niyetli düşünceleri var ki siz bunları dinlemek, parti programımıza taşımak ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirilmesi anlamında çok büyük destek vereceksiniz. Ben buna da inanıyorum. Şimdi Mersin'de lojistikle ilgili ben birkaç ana başlık söyleyeceğim.”

 

“LOJİSTİK KÖY VE NAKLİYECİLER SİTESİ İSTİYORUZ”

 

“Mersin'in lojistikle ilgili birkaç projesi var. Yani yapılması gerekenler var. Yirmi yedi senedir çözülmeyen bir nakliyatçılar sitesi. Şimdi içinde bulunduğumuz yan tarafta belki gezme imkanı bulunmamıştır. Çok ilkel şartlarda rahatsız bir ortamda çalışıyordu bizim nakliyatçılarımız. Yirmi yedi senedir uğraşıldı. İki buçuk sene içinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve sektörün, sektörün tüm temsilcileri Ticaret ve Sanayi Odası'nın komiteleri, Nakliyatçılar Derneği şoföründen şoföründen kadar hepsinin uğraşı neticesinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız müjdeyi verdi. Nakliyatçılar sitesi daha modern çağdaş, her türlü imkanı olan bir siteye kavuşacak. o günkü toplantımızda da ben demiştim. Bu lojistik anlamda bir başlangıç Mersin için. Arkasından bu karar açıklandıktan sonra nakliyatçı ve lojistikçi arkadaşlarımız o kadar heyecanlandı ki Sayın Başkanımızdan hemen bir lojistik köy talep ettiler. Uluslararası anlamda Türkiye'nin ve dünyanın sayılı lojistik köylerinden birinin yapılması için taleplerini ilettiler. Hemen biz de Pazartesi günü bununla ilgili bir komite kurup çalışmalara başlayacağız.”

 

“EN BÜYÜK SORUN ARAZİ SORUNU”

 

“Sayın Genel Başkanım, büyükşehir belediye başkanım çok iyi bilir. Diğer belediye başkanlarımız da çok iyi bilir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız da çok iyi bilir. Arazi sorunu Türkiye'de en önemli sorun. Atıl durumda olan birçok kamu kurumunun arazileri var. Hazine arazileri var. Şimdi bu araziler bir kentin ortak değeridir. Bu arazilerden o kent tamamı rant elde etmelidir. Yani kişilere, şahıslara, birkaç kişiye rant sağlamayacak şekilde bu atıl durumdaki kamu arazilerinin ve hazine arazilerinin Her şehirde, o şehrin ekonomisine katkı sağlayacak şekilde değerlendirilmesi lazımdır. Bizim ticaret ve sanayi odaları olarak en önemli taleplerimizden biri bu. Başkanım lojistik köyü inşallah kısa bir sürede faaliyetlerine başladık. Projelerine çalışacağız. Yeri de çok kısa bir sürede ben bulacağımıza inanıyorum. Havalimanımız var. Yapılmakta olan yüklenici de benim yakın dostum. Geçen konuştum. Dedi ki başkanım benim adıma söz ver. 2022’nin sonunda teker uçak tekeri değecek buraya dedi. O da cebimizde.”

 

“ANA KONTEYNIR LİMANI MERSİN’E YAPILMALI”

 

Lojistik anlamda çok önemli bir beklediğimiz bir proje var. Bunu atıp bütün Türkiye'de biliyor. Bunun Mersin'de yapılması gerektiğini bütün Türkiye biliyor. Mersin ana konteyner limanı bu gündemden çıkarılmıştı ama biz bunun gündeme süratle alınmasını istiyoruz. Bu ana konteyner limanı Mersin ana konteyner limanı bu bölgeyi öyle öyle bir hareketlendirecektir ki Adana'da Kahramanmaraş'ta, Gaziantep'te, Konya'da, Karaman'da çok büyük katma değerler elde edecektir Sayın Genel Başkanım. Yani bunun takipçisi olmanızı rica ediyorum. Bütün lojistik aleminin beklediği bir yatırımdır bu. Ben şimdi böyle bazı projelerimizi anlatıyorum ki bu projeler bittiğinde Mersin'in durumunu hepimiz hayalimizde canlandıralım. Akdeniz sahil yolu devam ediyor. Çeşmeli Taşucu arasında yapılması planlanan bir otoyolumuz vardı. Onun Çeşmeli Kızkalesi arası ihaleye verildi. kısa Kısa bir süre içinde inşaatın başlayacağını biz umuyoruz. Taşucu Limanı, Seka Limanı dediğimiz Taşucu Limanı atıl durumdaydı. O da özelleştirme kapsamında ihaleye verildi. Mersinli bir firmamız orayı aldı. Orada faaliyete geçtiğinde bu otoyol son derece büyük bir ihtiyaç olacak. Taşucu Limanı Konya Karaman gibi o bölgenin yüklerini kısa bir sürede limana ulaşmasını sağlayıp oradan bütün dünyaya dağıtımını sağlayacak önemli bir merkezdir.”