“Cumhurbaşkanının ‘ucuz’ dediği marketler yüzde 30 daha pahalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Cumhurbaşkanının ‘ucuz’ dediği marketler yüzde 30 daha pahalı”

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri marketinde “Fiyatlar gayet uygun” söylemine tepki gösterdi. Yaptıkları incelemede Kooperatif Marketin diğer market ve bakkallara göre yüzde 30 daha pahalı olduğunu kaydeden Gökçel, “Hem kuruma 58 milyon lira zarar ettirdiniz hem de vatandaşa pahalı ürün satıyorsunuz” dedi.

“Cumhurbaşkanının ‘ucuz’ dediği marketler yüzde 30 daha pahalı”


Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım Kredi Kooperatifi’nin İstanbul’daki marketinden alışveriş yapmış, alışverişin ardından fiyatları uygun bularak, “Tarım Kredi Kooperatifleri'mizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun. Gerçekten vatandaşlarımızın kesesine uygun fiyatların uygulandığı bir yer” açıklaması yapmıştı.

CHP’li Gökçel yaptığı açıklamada Erdoğan’a tepki gösterdi. Gökçel, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarım Kredi Kooperatifleri marketine giderek alışveriş yaptığını ve temel gıda fiyatlarının Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde ucuz olduğunu söyledi. Ancak Mersin’de yaptığımız araştırmalarda yerel marketlerde, zincir marketlerde ve mahalle bakkallarında yaptığımız incelemelerde Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinin yüzde 30’a varan fiyat farkıyla vatandaşa daha pahalı ürün sattığını tespit ettik” dedi.

 

TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ MARKETİ NASIL ZARAR EDİYOR?

 

Tarım Kredi Kooperatifleri Marketi’nin piyasada en pahalı market olduğunu vurgulayan Gökçel, marketin 2020 yılında nasıl 58 milyon lira zarar ettiğinin aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

Gökçel, “Vatandaşı kandırmaya çalışmayın. Tarım Kredi Kooperatifleri marketine 2020 yılında 58 milyon lira zarar ettirdiniz. Pahalı fiyata temel gıda maddesi satan Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri nasıl oluyor da 2020 yılında 58 milyon lira zarar ediyor. Bunu birinin bize açıklaması lazım” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

 


  “Cumhurbaşkanının ‘ucuz’ dediği marketler yüzde 30 daha pahalı”