Amatör Olta Balıkçıları Turnuvası’na çorba desteği | Güney Gazetesi Mersin

Amatör Olta Balıkçıları Turnuvası’na çorba desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle Akdeniz Olta Balıkçıları Derneği tarafından 4. Altın Kanca Amatör Olta Balıkçıları Turnuvası gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 164 katılımcının toplam 82 takım halinde olta attığı turnuva yaklaşık 12 saat sürdü. Büyükşehir Belediyesi, “1 Ekmek 1 Çorba” aracıyla yarışmacılara ve izleyicilere gece yarısından sabaha kadar çorba ikram etti.

Amatör Olta Balıkçıları Turnuvası’na çorba desteği


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği ve Davultepe sahili Vivaldi Sitesi önünde yapılan yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından toplam 164 yarışmacı katıldı. Turnuva öncesi kura çekilerek, 2’şer kişilik gruplardan oluşan toplam 82 takım belirlendi. Yarışmacılar, alandaki aktivitelerin ardından saat 18.00’de denize ilk oltayı attı.

Adana Sportif Balıkçılar Grubu Başkanı Gürhan Yazıcıoğlu, Adana’daki Karataş sahilinin kendilerine uzak olduğunu, gölde balık tutabildiklerini ancak Mersin’in bu anlamda kendilerine güzel bir alternatif sunduğunu belirtti. Grup olarak Mersin’deki turnuvada yer aldıklarını kaydeden Yazıcıoğlu, “Mersin’deki bu organizasyona dostlarımızı yalnız bırakmamak için geldik. Güzel bir organizasyon. Teşekkür ederiz Büyükşehir Belediyesi’ne, ellerine sağlık. Başkan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Adana Sportif Balıkçılar Grubu’ndan Serkan Aydoğan da heyecanlı bir turnuva içerisinde olduklarını kaydederek, “Akşam yemeğimizi aldık, sıcak çorbamızı aldık, yarışmaya devam. Mersin çok güzel bir yer. Zaten deniz olması ayrı bir özellik katıyor. Severek geliyoruz. Daha önceki yarışmalara da geldik” diye konuştu.

Ahmet Civanbay ise turnuvaya Mersin’den katıldığını belirterek, “Festival şu anda çok iyi gidiyor. Bunu 2 sene önce de yapmışlardı. Mersin için, Davultepe için gerçekten bu çok güzel bir etkinlik. Bir de Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in bu saatte insanlara böyle sıcak çorba ve ekmek vermesi çok güzel. Bundan dolayı teşekkür ederiz Vahap Başkan’a. Herkese bol şans diliyoruz” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

 


  Amatör Olta Balıkçıları Turnuvası’na çorba desteği