Akp il başkanı, polisin intiharından önceki 2 ayrıntıyı görmezden geldi | Güney Gazetesi Mersin

Akp il başkanı, polisin intiharından önceki 2 ayrıntıyı görmezden geldi

AKP binası önünde görevli olduğu sırada parti çalışanıyla tartışan, daha sonra amiri tarafından parti binasına getirilerek sekreterden özür dilemeye zorlanan polis memuru genç kadın bu olaydan 1 ay sonra intihar etmişti. AKP Mersin İl Başkanı bir açıklama yaptı, bu 2 ayrıntıyı da görmezden geldi, konuyla ilgili açıklama yapan milletvekilini hedef aldı.

Akp il başkanı, polisin intiharından önceki 2 ayrıntıyı görmezden geldi


ABİDİN YAĞMUR

 

AKP Mezitli İlçe Başkanlığı önünde geçici görevli olduğu sırada partinin sekreteriyle tartışan, amiri tarafından parti binasına götürülüp sekreterden özür dilemeye zorlandıktan 1 ay sonra canına kıyan genç polis memuru Nagehan Ekiz’in intiharıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Ekiz’in, baskı ve hakarete uğradığı için intihara sürüklendiği, acılı baba Adil Ekiz tarafından dile getirilmişti.

Kendisi de emekli bir emniyet mensubu olan Adil Ekiz, kızının partinin sekreteriyle tartıştıktan sonra “seni sürdüreceğim” denilerek hakarete uğradığını,  emniyet müdür yardımcısı S.K’nın merhum polisi parti binasına götürdüğünü, burada sekreterden özür dilemeye zorladığını, kızının burada da hakarete uğradığını beyan etmişti.

AKP Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu hem polis memuruyla sekreterin tartışmasını, hem de polis memurunun parti binasında sekreterle bir araya getirilmesini doğruladı.

Valilik açıklamasında da tartışma doğrulandı, tartışmaya bir emniyet müdür yardımcısının müdahale ettiği vurgulandı.

AKP Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ise konuyla ilgili açıklamasında intihardan 1 ay önce yaşanan bu iki önemli ayrıntıyı görmezden geldi. 

Ercik açıklamasında, polis memuru ile sekreterin tartışmasından, polis memurunun amiri tarafından parti binasına götürülerek sekreterden özür dilemeye zorlanmasından hiç söz etmedi. Ercik, polis memurunun sadece 2 saat AKP binası önünde nöbet tuttuğunu, 1 ay sonra da intihar ettiğini belirterek olayın partisiyle ilgisinin olmadığını iddia etti.

Ercik açıklamasında, baba Adil Ekiz’in olayı sosyal medyadan duyurmasıyla olaydan haberdar olan ve konuyla ilgili açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı hedef aldı.

 

 

VALİLİKTEN İNTİHAR EDEN POLİSLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 

 

Mersin Valiliği ise konuyla ilgili açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“27.08.2021 tarihinde Mezitli’de siyasi parti ilçe binasında görevli polis memurunun iki saatliğine izinli olduğu zaman zarfında merhume burada bir defaya mahsus görevlendirilmiştir.

Bu süre içerisinde ilçe binasında görevli sekreter hanımla bir nedenle karşılıklı diyalog sonrası Mezitli ilçe emniyet müdürlüğünde görevli şube müdürünün olaya müdahale etmesinden bir ay sonra vuku bulan intihar olayına herhangi bir belge, bulgu, inceleme ve merhumenin herhangi bir yazılı veya sözlü şikayetinin olmamasına rağmen sebep olarak gösterilmesi yönündeki sosyal medya değerlendirmeleri ve paylaşımları üzüntümüzü daha da artırmıştır.

Konu ile ilgili olarak merhumenin intiharından sonra Bakanlığımız emniyet emeklisi olan kıymetli babasının beyanları üzerine 27.09.2021 günü tüm yönleriyle hemen inceleme başlatılmıştır.

Merhumenin acılı ailesine ve polis teşkilatımıza baş sağlığı ve sabırlar dileriz.”