Polise mobbing intihar getirdi | Güney Gazetesi Mersin

Polise mobbing intihar getirdi

Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nagehan Ekiz, AKP Mezitli İlçe Başkanlığı önünde nöbete gönderildi. Burada partinin sekreteriyle tartışan Ekiz, iddiaya göre, daha sonra amiri tarafından parti binasına götürüldü ve sekreterden özür dilemeye zorlandı, hakarete uğradı. Bu olaydan kısa süre sonra polis memuru Ekiz canına kıydı. Baba Adil Ekiz, kızının amiri tarafından zorla partiye götürülüp aşağılandığını, mobbinge daha fazla dayanamadığını söyledi. AKP Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu ise, partideki tartışma ve görüşmeyi doğruladı ancak intiharın o tartışmayla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Polise mobbing intihar getirdi


ABİDİN YAĞMUR

 

Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şubesi’nde görevli polis memuru Nagehan Ekiz, 26 Eylül’de kendi evinde intihar etti.

Ekiz’in intiharı polislerin sosyal medyadaki dayanışma sayfalarında “Bir meslektaşımız daha intihar etti” şeklinde kısa bir notla paylaşıldı. Ancak Nagehan Ekiz’in babası emekli başkomiser Adil Ekiz’in sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar genç polis memurunu intihara sürükleyen sürecin arkasında amirlerin de, iktidar partisi ilçe örgütünün de adının karıştığı bir mobbing silsilesi olduğu şüphesini doğurdu.

Baba Adil Ekiz’in sosyal medyada Polisin Sesi ve Haklarını Arama Platformu’nda yazdığı mesaja göre olay şöyle gelişti:

Nagehan Ekiz, Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü silah ruhsat şubesinde görevli olmasına rağmen AKP Mezitli İlçe Başkanlığı önündeki güvenlik noktası nöbetine 2 saatliğine gönderildi.

Nagehan Ekiz, parti önündeki polis noktasındayken AKP Mezitli İlçe Başkanlığında sekreter olarak çalışan bir kadınla tartışma yaşadı. İkili karşılıklı olarak ağız dalaşına girerken partide görevli kadın “Ben polis azarlamaktan bıktım. Sicil numaranı söyle bana” diye bağırdı.  Parti görevlisi daha sonra odasına çıkarak AKP Mezitli İlçe Başkanını ve Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğünü arayarak polis memuru Ekiz’den şikayetçi oldu.

İddiaya göre, partilinin şikayeti üzerine, Mezitli Emniyet Müdür Yardımcısı S.K devreye girdi. S.K, polis memuru Nagehan Ekiz’i de yanına alarak parti binasına girdi ve sekterin odasında polis memuru Ekiz’i özür dilemeye zorladı.

Baba Ekiz’in iddiasına göre, Nagehan Ekiz, bir polis memuru olduğunu, hatasının olmadığını söyleyip özür dilemeyi reddedince müdür yardımcı S.K tarafından partililerin önünde hakarete uğradı, aşağılandı.  Baba Ekiz, bir parti yöneticisinin, müdür yardımcısı S.K’nın da olduğu odada Nagehan Ekiz’e, “Bunların başını ezeceksin ki karşılık vermesinler” dediğini de iddia etti. Ekiz, emniyet müdür yardımcısının da kızını “Sokak ağzıyla konuşuyorsun” diye azarladığını iddia etti.

AKP Mezitli İlçe Başkanlığında yaşanan bir tartışmanın ardından polis memuru Ekiz görev yerine döndü ancak ailesinin iddiasına göre polis merkezinde de S.K’nın mobbingi devam etti. Genç polis memuru 26 Eylül günün evinde intihar etti ve hayatını kaybetti.

 

AKP İLÇE BAŞKANI: TARTIŞMA VE GÖRÜŞME OLDU. ÖZÜR DİLEDİLER

 

İddialar üzerine ulaştığımız AKP Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu, intihar eden polis memuru Ekiz ile partinin sekreteri arasında tartışma olduğunu, Ekiz’in ve sekreterin partide bir araya getirildiğini doğruladı ancak intiharın bu olayla ilgili olmadığını ileri sürdü.

Ulsu, “Olayın olduğu gün bir şehir dışındaydım. Benim de gelen telefonla haberim oldu.  Partimizde çalışan arkadaşın merhuma bir hakareti söz konusu değil. Bana anlatılanlara göre aksine kendisi çalışanımıza hakaret etmiş. Tartışmışlar. Daha sonra merhum polisimiz bir amiriyle birlikte partiye geldi. Sekreterimizle görüştüler. Özür diledi, helalleştiler. O olay orada kapandı. Helalleşip kapattılar. Zaten o tartışmadan 1 ay sonra intihar olayı gerçekleşti. Biz de çok üzüldük. İntiharın partideki o tartışmayla ilgisi yoktur. Çünkü bir tartışma olmuş, kapanmış. Baba Ekiz’in sosyal medyadan bizimle ilgili yazdıkları doğru değil. Ama evlat acısı yaşadı, canı yanıyor, o nedenle yazdıklarına karşı bir şey demedik. Ama yazdıkları doğru değil” ifadelerini kullandı.

 

“İNTİHARLAR PSİKOLOJİK VE EKONOMİK DEĞİL, SİYASİ”

 

 

İntihar eden polis memurunun babası emekli başkomiser Adil Ekiz’in, sosyal medya platformlarından yayınladığı yazılarla olayın ayrıntılarını anlatması polis teşkilatında geniş yankı buldu.

Sosyal medyada polis memurlarının sorunlarını dile getirdiği platformlardan olan Emniyet Sen’in sayfasında “Ak Parti Mezitli İlçe Başkanı, İlçe Sekreteri ve Mezitli İlçe Emniyet Müdürü üçgeninde Nagehan Ekiz’e  uygulanan aşağılıkça mobbingi birer birer anlatarak, kızının nasıl ölüme götürüldüğünden bahsetmiş. İntiharlar psikolojik ya da ekonomik değildir. Tamamen siyasal ve sosyolojik sebeplerdendir derken boşuna demiyorduk. Bu iddiaların birer birer araştırılması gerekiyor. Mersin Emniyet Müdürlüğü sürekli bu vahim iddialarla anılıyor. Acilen çözüm şart” ifadelerine yer verildi.

 

BAŞARIR: VALİ, SEKRETERİN DE YANINDA OLACAK MI?

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da, konuyla ilgili açıklamasında, “Her gün 3-4 polisimiz intihar ediyor, nerden? Milletvekiliniz polise şerefsiz der. İlçe başkanı sekreteriniz polise hakaret eder. Gencecik hayatının baharında bu kız. Yazık değil mi? Onun babasına, annesine nasıl hesap vereceksiniz.  Kendisine hakaret eden sekreter, seni sürdüreceğim diyen ilçe başkanı şu an koltuklarında oturuyor ancak bugün polisimiz aramızda değil. Buradan Mersin Valisi’ne sesleniyorum; Polisine şerefsiz diyen milletvekilinin yanında oldun. Burada da AKP Mezitli İlçe Başkanı’nın ve sekreterinin yanında olacak mısın?” ifadelerini kullandı.