Tarsus TSO’da İhracat Destek Ofisi hizmete açıldı | Güney Gazetesi Mersin

Tarsus TSO’da İhracat Destek Ofisi hizmete açıldı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisini hizmete açtı. İhracatçı sayısının artırılması ve ihracatın tabana yayılması amacıyla, Ticaret Bakanlığı ve TOBB işbirliğiyle hayata geçirilen İhracat Destek Ofisleri’ne bir yenisi daha eklenmiş oldu. Tarsus TSO İhracat Destek Ofisi ile devlet destekleri, teşvikler, pazar araştırması başta olmak üzere çeşitli konularda hizmet verecek.

Tarsus TSO’da İhracat Destek Ofisi hizmete açıldı


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, kurdukları İhracat Destek Ofisi ile üyelerinin dış pazar etkinliklerini artırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. İhracatla ilgili daha öncesinde de çeşitli hizmetlerinin olduğunu, mevcut olan bu sistemlerini TOBB ile entegre ederek daha etkin yönetmek adına İhracat Destek Ofisi ile bütünleştirmek istediklerini ifade eden Koçak, ayrıca Adana Sanayi Odası ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Ticari Bilgi İstihbarat Merkezi (TBİM) kapsamında yürüttükleri çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Koçak, Tarsus TSO olarak Euro1, menşei ve ATR gibi ihracat ile ilgili belgeleri vermeye yetkili ilçedeki tek kurum olduklarını da belirtti.

 

‘’KILAVUZ KAPTANLIK’’

 

İhracat Destek Ofisinde halihazırda ihracat gerçekleştiren veya ihracatı hedefleyen firmalara Ticaret Bakanlığı’nın görev alanına giren devlet yardımlarına ilişkin uygulamalara yönelik destekler, pazar araştırması, ihtiyaca yönelik eğitim programları, seminerler gibi faaliyetler düzenleyeceklerini belirten Koçak, ‘’Ofisimizde ihracatçılarımıza her konuda kılavuz kaptanlık yapmak istiyoruz. Katma değerli ürünler üretilmesini ve bölgemizin dış pazarlarda daha etkin yer almasını arzuluyoruz.  Bu kapsamda bizim de içinde olduğumuz çok önemli projelerimiz hayata geçme noktasında. Kurduğumuz Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve Mersin Agropark’tan çok umutluyuz. Katma değeri yüksek ürünler üretecek, ihracat potansiyeli olan pek çok yatırımcımız var. İhracat Destek Ofisimizle yeni ihracatçılar kazandırmayı ve var olan potansiyeli güçlendirmeyi hedefliyoruz.’’dedi.

 

Tarsus TSO İhracat Destek Ofisi, Oda hizmet binasının 1.katında yer alan Dış İlişkiler ve Proje birimi bünyesinde faaliyetlerine başladı. Ticaret Bakanlığı’nın sunmuş olduğu destekler ve teşvikler kapsamında bilgi almak isteyen Oda üyeleri ilgili birim sorumlularıyla veya ihracatdestek@tarsustso.org.tr mail adresiyle iletişime geçebilirler. (Haber Merkezi)