Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak: “Kurtuluş dönüşümle olur” | Güney Gazetesi Mersin

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak: “Kurtuluş dönüşümle olur”

Akdeniz’in değiştiğini, kentsel dönüşüm sayesinde değişimin ayak seslerinin ise Çay ve Barış mahallesinden geldiğini söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Kentsel dönüşümün Camişerif’te olduğunu bir düşünün. Bunlar hayal değil. 100 yıllık mahallenin sorunlarını rötuş veya boya ile çözemezsiniz ancak yenileyerek çözersiniz" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak: “Kurtuluş dönüşümle olur”


Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Camişerif Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Ziyarete, Başkan Gültak'ın yanı sıra; AKP Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç de katıldı.

 

"CAMİŞERİF LAYIK OLDUĞU YERDE DEĞİL"

 

Camişerif Mahallesi'nin Akdeniz'in en eski ve tarihi dokularının yoğun olduğu önemli mahallelerden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; "Camişerif layık olduğu yerde değil. Çay Mahallesi'nde bitirdiğimiz, Barış Mahallesi'nde temel atmaya yakın olduğumuz, yerinde ve kentsel dönüşümü Camişerif'te olduğunu bir düşünün. Bütün tarihi yerler ortaya çıkar. 40-50 yıllık binalar yenilenmiş olur. Bunlar hayal değil. Biz bunu Çay Mahallesi'nde bitirdik. Kısa süre sonra vatandaşlarımıza evleri teslim edeceğiz. Barış Mahallesi'nde yüzde 87 ile anlaştık. Tapu devrinde yüzde 60'ların üzerine çıktık. Ekiplerimiz çalışıyor. Kısa zamanda yıkılacak" dedi.

 

"MERSİN'İN KURTULUŞU DÖNÜŞÜM İLE OLUR"

 

Akdeniz'in uzun yıllardır kaderine terk edildiğine vurgu yapan Başkan Gültak; "Hiçbir hizmet almamış; birileri gelmemiş ama biz elimizden geldiği kadar çalışıp hizmet vermeye devam ediyoruz. Mahallenin tarihine bakıldığında 100 yılı geçer. O yüzden derinlemesine çalışmak ve hizmet üretmek gerekiyor. Özellikle Çay ve Barış Mahallesi'nde yaptığımız yerinde ve kentsel dönüşüm özellikle insanların çok büyük memnuniyeti ile ortaya çıktı. Eğer biz Mersin'i daha yaşanılır daha konforlu, parkları yeşil alanları, caddeleri olan yerler istiyorsak burada bir dönüşümü başlatmamız gerek. Dönüşüm olmadan ben nereye park yapayım? Mersin'in kurtuluşu, sizlerin de kabul ettiği, mağdur olmadığınız, gönül rızası verdiğiniz yerinde dönüşüm ile olur.

 

"YAPTIĞIMIZ DEĞİŞİMLERLE AKDENİZ'İN EKONOMİSİ DE DEĞİŞECEK"

 

Akdeniz değiştiğini, değişimin ayak seslerinin ise Çay ve Barış Mahallesi'nden geldiğini söyleyen Başkan Mustafa Gültak; "Değiştireceğimiz bir diğer yer de Çamlıbel. Çamlıbel'de yepyeni bir marinanın ihalesine çıkacağız. Buradaki esnafımızı da hareketlendirecektir diye düşünüyorum. Aynı zamanda Atatürk Parkı'nın altına da 500 kişilik bir otopark da gerçekleşecek. Böylece bu durum park sorununa da bir nebze çözüm üretmiş olacaktır diye düşünüyorum. Yaptığımız değişimlerle Akdeniz'in ekonomisi de değişecek." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)