Sonunda oluyor! | Güney Gazetesi Mersin

Sonunda oluyor!

Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun ilk etabı olan Çeşmeli-Kızkalesi otoyolunun ihalesi tamamlandı. İhaleye katılan tek firma olan Kolin İnşaat, yaklaşık 50 kilometrelik yolun yapımı için 4 milyar 889 milyon 885 bin lira teklif etti. İhale onaylanırsa Kolin İnşaat, yol projesini 3 yıl içinde tamamlayacak. Yolu 13 yıl boyunca işletecek.

Sonunda oluyor!


Mersin kamuoyunun uzun süredir merakla takip ettiği ancak defalarca ertelenen Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu projesi ihalesinde nihayet teklif verme aşamasına gelindi. Karayolları Genel Müdürlüğünün açtığı ihaleye tek firma teklif mektubu sundu.

Projenin Çeşmeli-Kızkalesi arasındaki bölümü için yapılan ihalenin tek taliplisi olan Kolin İnşaat yolun projelendirilmesi, yapımı, bakımı, onarımı, işletilmesi ve sözleşme sonunda borçsuz olarak idareye devredilmesi işi için 4 milyar 889 milyon 885 bin liralık teklif sundu.

 

GEÇİŞ ÜCRETİ BUGÜNKÜ KURLA YAKLAŞIK 30 LİRA

 

Güney’in edindiği bilgiye göre Kolin İnşaat’ın teklif mektubunda işin yapım süresinin 3 yıl olması, işletme hakkının 13 yıl olması teklifi de yer aldı.

Kolin, kilometre başına otomobil geçiş ücretinin ise KDV hariç 0.0594 avro olmasına teklif etti.  Yani o yolu kullanmanın bedeli bugünkü kurla yaklaşık 30 lira olacak.

İhale süreci İhale Komisyonu’nun evrak incelemesini tamamlamasının ardından bakanlığın onay vermesi ile sona erecek. (Haber Merkezi)

 

Bu ihale de ‘tanıdık’ yere gitti

 

Çeşmeli-Taşucu Otoyol projesinin ilk etap ihalesine teklif veren tek firma olan Kolin İnşaat, AKP iktidarı döneminde devletten en fazla müteahhitlik işi alan 5 şirket arasında yer alıyor. 5’li grup içinde adı sık sık anılan, siyasi polemiklere konu alan Kolin İnşaat, 13 milyar 600 milyon lira bedelli Kuzey Marmara Otoyolunun da aralarında olduğu çok sayıda projede ihaleyi almıştı.