“İyilik için sanat” | Güney Gazetesi Mersin

“İyilik için sanat”

İyilik İçin Sanat Derneği, “Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi” projesi kapsamında Mersin’de projeye katılmak isteyen kadın sanatçılar ile buluştu.

“İyilik için sanat”


Proje hakkında bilgi verdiği sanatçılara yapılacak çalışmalardan bahseden İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt, amaçlarının kadınların yerel kültür politikalarının oluşturulması süreçlerinde etkin rol almaları, sanat platformlarının demokratik katılım hakkının yaygınlaştırılması ve genç kadın sanatçıların güçlendirilmesi olduğunu söyledi. Proje kapsamında ‘Sanat Elçileri Seçim Kurulu’ tarafından gerçekleştirilecek seçim süreci için başvuruların 26 Eylül 2021’e kadar uzatıldığını ifade eden Bozkurt, gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını belirtti.

İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ile yürütülen “Genç Kadın Sanatçıların Yerel Kültür Politikalarının Gelişimine Katılımının Teşvik Edilmesi” projesi kapsamında İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’ndan yaklaşık 600 Bin TL’lik hibe desteği alan İyilik İçin Sanat Derneği tarafından Mardin, Van, Erzurum, Diyarbakır, Mersin, Nevşehir ve Sivas illerinden seçilecek ikişer kadın sanat elçisi, İstanbul’da 5-8 Kasım 2021 tarihlerinde 4 gün sürecek ‘Sanat Elçileri Eğitmen Eğitimi’ne katılacak. Eğitmen eğitimi alan genç sanatçılar, daha sonra İyilik İçin Sanat Derneği’nin gözetmenliğinde geldikleri illere dönerek 15 kadın sanatçıya eğitim verecek. Eğitime katılan sanat elçileri ile kurulacak Türkiye Genç Kadın Sanatçılar Platformu, aldıkları eğitimler ışığında kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile sanat ortamının gelişimine katkı sağlayacaklar. (Haber Merkezi)