Gönüllü kadınlar fikirleri anlattı | Güney Gazetesi Mersin

Gönüllü kadınlar fikirleri anlattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçede sürdürdüğü ikinci tur “Gönüllü Katılım Toplantıları”na Silifke ilçesi ile devam etti. Geçen yıl yapılan toplantıda Silifkeli kadınların sunduğu fikirler projeye ve hizmete dönüştü. Bu yılki toplantının önemli konularının başında “Gazi Çiftliği” geldi.

Gönüllü kadınlar fikirleri anlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü’nün 2020 yılında 13 ilçede gerçekleştirdiği “Gönüllü Katılım Toplantıları”nın bu yılki ikinci turu sürüyor. Gülnar ve Erdemli ilçeleri ile başlayan toplantıların üçüncü durağı Silifke oldu. İlk toplantıda kadınların sunduğu fikirler Büyükşehir tarafından hizmete ve projeye dönüşürken, görüş alışverişleri bu toplantıda da devam etti.

 

ÖNEMLİ OLAN SİZLERDEN GELEN FİKİRLERİN SÜREKLİ BİZE ULAŞMASI”

 

Silifke’nin Göksu Nehri kıyısında düzenlenen toplantıda konuşan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Gönüllü Üyesi Meral Seçer, geçen yıldan bu yana pek çok çalışmanın yapıldığını belirterek, “Karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız. Daha güzel çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum” dedi.

Toplantılarda üretici kadınların en çok talep ettiği Üretici Kadın Stantları’yla ilgili de önemli çalışmaların hayata geçtiğine dikkat çeken Meral Seçer, Silifke’de Gazi Çiftliği ve Uzuncaburç’ta açılan stantları örnek gösterdi.  Bu stantların kent merkezinde de kurulduğunu sözlerine ekleyen Seçer, “Önemli olan sizlerden gelen fikirlerin sürekli bize ulaşması. Sizlerdeki talebi bilmediğimiz takdirde bir sonuca ulaşmamız mümkün olmuyor” diye konuştu.

 

“GAZİ ÇİFTLİĞİ, BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ONUR VE MUTLULUK KAYNAĞI OLDU”

 

Geçen yıl yapılan toplantıda “Gazi Çiftliği”nin faaliyete geçirilmesiyle ilgili kendilerine bir talep geldiğini hatırlatan Meral Seçer, “Gazi Çiftliği’ni biliyorduk ama sizlerden öyle bir talep geldi ki; ‘evet, burayı görmeliyiz’ dedik. Faaliyetlerimize başladık ve oranın açılışını yaptık. Bu bizim için çok büyük bir onur ve mutluluk kaynağı oldu” dedi.

Gazi Çiftliği’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dönemin ekonomik zorluklarına karşı Türkiye’nin ilk Tarımsal Kredi Kooperatifi’nin kurulduğu yer olduğuna dikkat çeken Meral Seçer, Atayurt’taki kadınlarla birlikte burada kooperatif çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Birlikte çalışma kültürüyle zakkum üretimi yaptıklarını ve süs bitkisi üretimine başladıklarını vurgulayan Seçer, bu çalışmaları çilek fidesi üretimiyle sürdüreceklerini söyledi.

 

“KATMA DEĞERLİ ÇALIŞMALAR KENTİMİZE, İLÇEMİZE ÇOK KATKI SAĞLAYACAK”

 

Meral Seçer, Silifke’nin Balandız Mahallesi’nde üretilen atalık sarı buğdayları da bulgur ve erişte gibi katma değerli ürünlere çevirip ulusal ölçekteki marketlere gönderdiklerini belirterek, “Bununla Silifke çok tanındı, bilindi. Kentimizin, ilçemizin tanıtımına katkı sağlaması açısından çok mutluyuz. Bu yıl bu ürünleri ulusal bir markette, Silifke’nin ismini tüm Türkiye’de göreceksiniz. İşte bu gibi katma değerli çalışmalar kentimize, ilçemize çok katkı sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

 

“BELEDİYENİN KADINLAR KONUSUNDA PEK ÇOK ÇALIŞMASI VAR”

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ise toplantıda Büyükşehir’in kadınlara, çocuklara ve ailelere yönelik hizmetlerini tek tek anlattı. Bu hizmetlerin katlanarak artacağını vurgulayan Dokucu, “Belediyenin kadınlar konusunda pek çok çalışması var. Talepler alındığında biz size çok daha hızlı bir şekilde ulaşabiliriz. O yüzden iletişim halinde olursanız, bu çalışmalarımızdan nasıl yararlanabileceğinizi bilirsiniz” dedi. Dokucu, kadınlara Büyükşehir Belediyesi’yle kuracakları iletişim noktasında “Teksin” uygulamasını ve “Alo 185”i işaret etti.

 

“FİKİRLERİNİZİ ALACAĞIZ VE YENİ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ”

 

Gönüllüler Şube Müdürlüğü Koordinatörü Melike Dursun da geçen yılki toplantıda birçok kadının talebini aldıklarını belirterek, “Bunları Kadın ve Aile Hizmetleri Dairemiz, ilgili dairelere bildirdi, yerine getirdik. Şimdi tekrar karşılıklı konuşacağız, fikirlerinizi alacağız ve yeni projelere imza atacağız” diye konuştu.

Toplantı sonunda eğitim gönüllüsü olan Ayşe Erdeviren, Gökbelen’de bir Kültür Evi açılmasını isterken, üretici kadınlardan Ezgi Kaynar ise ürünlerinin dijital platformlarda satışı ve pazarlanması için bir çalışma başlatılmasını talep etti. (Haber Merkezi)