Usta gazetecilerin gözünden Erdoğan mitingi | Güney Gazetesi Mersin

Usta gazetecilerin gözünden Erdoğan mitingi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’de düzenlediği mitingin ilgi görmediği iddiası siyaset dünyasının en çok konuştuğu konu oldu. Birçok siyasetçi sosyal medyadan paylaştıkları fotoğraflar eşliğinde, Cumhuriyet Alanı’nın tırlarla daraltıldığını, buna rağmen alanın dolmadığını ileri sürdü.

Usta gazetecilerin gözünden Erdoğan mitingi


ABİDİN YAĞMUR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine akredite edilmeyen usta gazeteci Ali Ekber Şen’in, miting alanına hakim bir binadan çektiği iki fotoğraf alanın dolmadığını gözler önüne serdi.

Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mersin programını Sözcü Gazetesi adına izlemem akredite engeline takılınca daha özgür çalışıp belki de tarihe not düşecek bu fotoğrafları tepe bir noktadan çekip Sözcü ve ANKA Haber Ajansı'na servis ettim. Sonuçta miting başlama saati olan 16.00 ve Sayın Erdoğan'ın alana geldiği 17.45 te çektiğim bu fotoğraflar bana aittir... Akreditem iyi ki yapılmamış. Yoksa bu fotoğrafları çekmemiş olacaktım. Biliniz istedim” dedi.

 

1977’DEKİ ECEVİT MİTİNGİNİ HATIRLATTI

 

Usta gazeteci Ziya Keskinışık da tartışmalara kendisinin 1977 çektiği bir fotoğrafı ve Ali Şen’in Erdoğan’ın mitingi sırasında çektiği fotoğrafı karşılaştırarak katıldı.

 

 

Keskinışık, sosyal medya hesabından 1977’de Bülent Ecevit’in yaptığı miting sırasında alanının kullanımını ve ne kadar dolu olduğunu gösteren bir fotoğrafın yanında Erdoğan’ın son mitinginde Ali Ekber Şen’in çektiği fotoğrafı paylaştı.

Keskinışık paylaşımına “Yıl 1977. Bülent Ecevit'in Mersin Cumhuriyet Alanındaki mitingi. Mersin nü0fusu 715 bin. Tarih 17.09.2021. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın Mersin Cumhuriyet Alanındaki mitingi. Mersin nüfusu 1 milyon 868 bin 757” notunu yazdı.