“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Pazar Günü | Güney Gazetesi Mersin

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Pazar Günü

Tüm dünyada sivil inisiyatifler tarafından gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyonu Tarsus’ta Serpil Kara önderliğinde yapılacak. Mersin’de ise “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” yarın Uğur Mumcu Parkı’nda saat 17.00’de başlayacak.

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” Pazar Günü


NİHAT ALTUNTAŞ

 

Dünyanın her yerinde gerçekleştirilen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” etkinliği bu kez Tarsus’ta yapılacak. Serpil Kara önderliğinde yapılacak etkinlik, Yarın saat 17.00’de Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde başlayacak. 6 km’lik yol kat edilecek etkinlikte bisikleti olmayan kadınlara Tarsus Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bisiklet temin edecek. Mersin’de ise “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” yarın Uğur Mumcu Parkı’nda saat 17.00’de başlayacak.

 

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU NEDİR?

 

Tarsus Kent Konseyi tarafından yayınlanan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliğiyle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

 

“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Kadının görünür olması, kamusal alanda hak talep edebilmesinin anahtarıdır. Bisiklete binmek, kadınların toplumda görünür hale gelmesi ve özellikle şehirle etkileşime girmesinin mükemmel bir yoludur. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılından beri bisiklete yalnız erkeklerin değil, kadınkarın da binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için her yıl dünyanın ve ülkemizin onlarca şehrinde binlerce katılımcı ile gerçekleşmektedir. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek, bisiklet sürmenin özgürleştirdiğini hatırlamak, kamu ve yerel yönetimlerden güvenli bisikletli ulaşım altyapısı istemek için bir fırsattır. Bu etkinlik gönüllü kadınlar tarafından gönülden düzenlenmektedir.

19 Eylül Pazar günü saat 17.00’de Yarenlik Alanı Saat Kulesi önünde toplanarak şehir içerisinde yaklaşık 6 km’lik rahat bir sürüş yapacağız. Bisikleti olmayan kadınlarımız da Tarsus Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün sağlayacağı bisikletlerle, tura katılabilecekler. Tüm Kadınlarımız davetlidir”