Mersin’in payına nükleer ve teşekkür düştü! | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’in payına nükleer ve teşekkür düştü!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 2023 vizyonunu Mersin’de anlattı. Mersinlilere, Akkuyu Nükleer Santraline ev sahipliği yaptıkları ve Suriyeli sığınmacılara kucak açtıkları için teşekkür etti.

Mersin’in payına nükleer ve teşekkür düştü!


ABİDİN YAĞMUR

 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, yatırım bedeli 3 milyar 260 milyon lirayı bulan bu yatırımlar arasında Anamur Devlet Hastanesi, Mersin-Gözne yolu, Mezitli hükümet konağı, Erdemli adliyesi, emniyet müdürlüğü gibi kamu kurumlarının ve özel sektörün 1.2 milyarlık yatırımla hayata geçirdiği 19 projenin yer aldığını söyledi.

 

“MERSİN EN ÖNDE OLDUĞUNU İSPATLADI”

 

Akkuyu Nükleer Santralini gezdiğini kaydeden Erdoğan, “Kendi alanında en son ve en güvenli teknoloji ile inşa edilen bu projeyi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz.  Dünyada 443 nükleer halen faaliyetteyken Türkiye’yi bu imkândan mahrum bırakmak isteyenlerin derdi başkadır. Üreticiye elektrikle kalkınmamıza, karbon salınımı ile çevremize, teknolojisi ile bu alandaki çalışmalarımıza önemli katkı sağlayacak. Mersin bu önemli yatırıma ev sahipliği yaparak büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında da en önde olduğunu ispatlamıştır” dedi.

 

SURİYELİLER KONUSUNDA YÜKÜ TEK BAŞIMIZA ÇEKMEYİZ MESAJI

 

Salgın döneminde 26 bin esnafa 103 milyon lira gelir kaybı desteği, 4 bin esnafa 8 milyon kira desteği verdiklerini anlatan Erdoğan, “Sadece kendi vatandaşlarımızın değil, her şeyini geride bırakıp ülkemize sığınan milyonlarca mağdura kucak açtık.  Mersin, bu insanlık yükünü en fazla çeken illerden biridir. Mersin kolunu ve kalbini mazlumlara açan onurlu tavrından taviz vermemiştir.  Türkiye üzerine yıkılan bu sorumluluğu ilanihaye taşıyacak değildir. AB başta olmak üzere yük paylaşması gereken çevrelerin artık somut adımlar atmasının zamanı gelmiştir. Biz kardeşliğimizin insanlığımızın gereğini yaptık, yapmayı sürdürürüz.  Mersinlinin hakkını, hukukunu kimseye yedirmeyiz. Sizlerin fedakarlığını ve yüce gönüllüğünü kimsenin görmezden gelmesine izin vermeyiz” dedi.